Şomaj doar pentru tinerii care nu se angajează în maxim 60 de zile

200
Şomaj doar pentru tinerii care nu se angajează în maxim 60 de zile - tineri-1613500946.jpg

Articole de la același autor

Tinerii care vor absolvi anul acesta o formă de învăţământ trebuie să ştie că pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj, dacă într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu au reuşit să se încadreze în muncă şi nu urmează o formă de învăţământ la data solicitării dreptului. Totodată, ei pot primi bani de la stat în cazul în care nu realizează venituri sau realizează din activităţi autorizate potrivit legii venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă.

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) susţin că prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se întelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Indemnizaţia de şomaj acordată acestei categorii de persoane se plăteşte pentru o perioadă de şase luni. Indemnizaţia poate fi solicitată în cel mult 12 luni de la data absolvirii şi se acordă o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ absolvită. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4835 secunde