Societatea Română de Pneumologie a lansat o platformă pentru cei cu afecţiuni cronice respiratorii

376
Societatea Română de Pneumologie a lansat o platformă pentru cei cu afecţiuni cronice respiratorii - roxananemes-1620211903.jpg

Articole recomandate

Societatea Română de Pneumologie (SRP) a lansat, miercuri, cu ocazia Zilei Mondiale a Astmului, proiectul www.casapneumologilor.ro, o platformă pentru pacienţii cu afecţiuni cronice respiratorii, a anunţat preşedintele societăţii, Roxana Nemeş.


Având dublu rol, atât informativ, cât şi educativ, prin oferirea de informaţii medicale pertinente, validate de specialişti recunoscuţi în patologiile respiratorii, platforma "Casa Pneumologilor Români" va pune la dispoziţia utilizatorilor două instrumente noi şi utile: "Harta pneumologilor români" şi aplicaţia "Navigator". Potrivit reprezentanţilor SRP, în prima etapă a programului va fi implementată "Harta pneumologilor români", un instrument care vine în sprijinul celor care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate. Harta va permite fiecărui utilizator să localizeze rapid specialistul aflat cel mai aproape de el.


Aplicaţia "Navigator" va deveni operaţională într-o a doua etapă, după ce "Harta Pneumologilor" va fi completată. Prin intermediul acestei aplicaţii, pacienţii se vor putea programa la o consultaţie la un medic pneumolog înscris în platformă, apelând call center-ul pus la dispoziţie prin numărul de telefon 021.9904, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 9,00-18,00. Operatorul va prelua apelul şi, în funcţie de opţiunile exprimate de pacient (medic, judeţ, localitate), va efectua programarea consultaţiei de specialitate la medicul indicat, informându-l ulterior cu privire la data programării.


"Programările se vor putea face atât în centrele de stat, cât şi în cele private. În funcţie de relaţia contractuală pe care o are instituţia în care lucrează medicul solicitat cu Casa de Asigurări de Sănătate, consultaţia poate fi gratuită (în baza biletului de trimitere eliberat de medicul de familie) sau contra cost (dacă instituţia unde lucrează medicul pneumolog nu se află în relaţie contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate). Toate aceste detalii vor fi comunicate pacientului de către operator", menţionează SRP într-un comunicat de presă.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7677 secunde