Soarta câinilor fără stăpân din Constanţa, decisă de consilierii locali

890
Soarta câinilor fără stăpân din Constanţa, decisă de consilierii locali - jos-1609179874.jpg

Articole de la același autor

De câteva săptămâni, câinii fără stăpân nu mai sunt adunaţi de pe străzi, în municipiul Constanţa. Autorităţile locale au decis suspendarea capturării maidanezilor, în condiţiile în care adăpostul este deja plin. Totuşi, în viitorul apropiat, colectarea câinilor comunitari trebuie reluată mai ales că aceştia sunt în continuare în număr mare în oraş. Mai mult decât atât, va fi demarată o amplă campanie de sterilizare a căţeilor de rasă comună, astfel încât să fie împiedicată înmulţirea patrupedelor fără stăpân.

Consilierii locali, reuniţi în cursul zilei de ieri în cadrul ultimei şedinţe ordinare din acest an au aprobat suplimentarea listei activităţilor CAEN care pot fi realizate de compania autorităţilor locale, SC Confort Urban SRL. Astfel, pe lângă activitatea de bază, lucrări de construcţii a drumurilor şi autostrăzilor, Confort Urban va putea repara maşini, fabrica beton şi mortar, dezvoltare (promovare) imobiliară, va putea face intermedieri cu material lemnos, servicii de mutare, restaurante, facilităţi de cazare, activităţi de întreţinere peisagistică, dar şi activităţi veterinare – ecarisaj.



Cu alte cuvinte, angajaţii Confort Urban se vor putea ocupa şi de capturarea maidanezilor de pe străzi, serviciu care fusese oferit prin licitaţie unei companii, dar care, în prezent, este suspendat.


Tot în şedinţa de ieri, consilierii locali au aprobat un protocol de colaborare cu organizaţia nonguvernamentală Animal Society, pentru „Desfăşurarea campaniei de sterilizare a câinilor de rasă comună de pe raza municipiului Constanţa”. „Având în vedere necesitatea identificării soluţiei optime pentru stoparea înmulţirii necontrolate a câinilor fără stăpân în municipiul Constanţa, s-a concluzionat că este necesară demararea unei ample campanii de sterilizare a acestora. Organizaţia Animal Society vor veni cu un cod de bune practici, astfel încât această campanie va fi derulată în mai multe etape, pe parcursul anului viitor”, a precizat viceprimarul Constanţei Ionuţ Rusu.


Adăpostul public, extins



La finele lunii noiembrie, autorităţile au anunţat că nu se mai capturează câini şi că echipele Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor acţiona doar în situaţii de urgenţă. De asemenea, viceprimarul a explicat că adăpostul public va fi extins şi modernizat. „În cel mai scurt timp, se vor construi padocuri noi pentru a oferi condiţii decente de cazare animalelor, în conformitate cu normele sanitar-veterinare impuse de legislaţia specifică. Între timp, încurajăm adopţia responsabilă a câinilor comunitari”, a subliniat Ionuţ Rusu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0561 secunde