Slujbele de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, motiv de supărare pentru oamenii din cartier

3559
1
Slujbele de la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, motiv de supărare pentru oamenii din cartier - bisericaeugentanasescu-1628538806.jpg
Mai mulţi cetăţeni ne-au reclamat că sunt deranjaţi de zgomotul clopotelor ce bat, la slujbele ţinute de preoţii de la biserica „Adormirea Maicii Domnului” (biserica albă de la Dacia), de pe bulevardul Tomis nr. 228. „Nu ştiu cui să mă adresez, de aceea vă cer ajutorul. Este vorba de poluarea fonică pe care o suportăm în fiecare zi de miercuri şi duminică, în general, dar şi în alte zile, pentru că biserica şi-a instalat difuzoare în curte. Nu înţeleg de ce trebuie să ascultăm cântecele preoţilor, începând cu ora 8.00 şi până la 11.00-12.00? Se aude atât de tare, încât trebuie să închidem geamurile, deşi este extrem de cald. Nu există o regulă, în acest sens? Interesant este că nu-i nimeni afară, care să asculte slujba”, ne-a declarat Filis Oprea, o locuitoare din zona Dacia.

Legat de această situaţie, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu ne-a declarat că potrivit legislaţiei, parohia are dreptul de a-şi monta difuzoare. „Vorbim de un serviciu religios de utilitate publică, iar legea nu prevede un prag anume de sonorizare”, a spus acesta. 

Comentează știrea

Anca
19 octombrie 2021
nesimtit

Raspuns de nesimtit!!!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3951 secunde