Situație îngrijorătoare: primul caz de eșuare în masă a delfinilor, pe litoral

403

Articole de la același autor

Luna iunie a fost o lună foarte aglomerată pentru specialiștii ONG Mare Nostrum, mai ales în ceea ce privește activitățile derulate în cadrul proiectului "Creșterea capacității regionale pentru dezvoltarea de studii de abundență și distribuție a cetaceelor", susținut de ACCOBAMS. 


Specialiștii ONG Mare Nostrum au intervenit în 22 de cazuri de cetacee eșuate și au desfășurat campanii de informare, instruire, precum și expediții acvatice privind monitorizarea cetaceelor.


"De când a început perioada de prohibiție pentru calcani, numărul de cazuri de delfini eșuați a crescut. Majoritatea exemplarelor au murit în urma prinderii în plasele de pescuit, foarte puține cazuri au fost identificate cu urme de lovire, probleme la naștere sau parazitate excesiv. De asemenea, tot în această lună, am înregistrat și primul caz de eșuare în masă, cu 8 exemplare găsite pe o plajă din Năvodari, pe o distanță mai mică de 800 m. În mod evident, plasele pescărești nu sunt singurele vinovate de eșuarea delfinilior, de aceea noi facem eforturi pentru a vedea ce alte cauze ar mai putea să «contribuie» la decimarea speciilor de delfini din Marea Neagă", explică Marian Paiu, coordonator proiect ONG Mare Nostrum.


Tot în luna iunie, au fost instruiți 14 observatori pentru expedițiile marine de monitorizare a cetaceelor, astfel încât datele colectate să fie exacte și corecte. 


"În fiecare zi, primim cel puțin o sesizare de la constănțeni privind cazuri de delfini eșuați. Uneori, facem față cu foarte mare greutate tuturor solicitărilor zilnice, pentru că plecăm de la un caz și ne ducem spre altul. Pe lângă constatare, prelevăm și probe, astfel încât să aflăm cauzele morții acestora", completează Marian Paiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5904 secunde