Situație alarmantă, la Constanța. Zeci de cazuri noi de COVID-19, în întreg județul

12097
Situație alarmantă, la Constanța. Zeci de cazuri noi  de COVID-19, în întreg județul - fotofondcovid19-1592746592.jpg

Articole de la același autor

În ciuda tuturor precauțiilor, măsurilor, dar și a avertismentelor făcute de autorități, noul coronavirus continuă să se răspândească extrem de repede, în județul Constanța. SARS-CoV-2 a ajuns, din păcate, în instituțiile publice din mai multe orașe, inclusiv municipiul Constanța.

Mai multe focare de infecție cu noul coronavirus au apărut, în ultimele zile, în județul Constanța. Sunt zeci de cazuri confirmate în mai puțin de o săptămână, iar Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța s-a umplut iar de pacienți. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în numai cinci zile, numărul persoanelor depistate pozitiv cu SARS-CoV-2 a crescut de la 326, câte erau miercuri, 17 iunie, la 367. Numai sâmbătă și duminică, au fost raportate 31 de cazuri noi. Dintre acestea, mai multe sunt în rândul angajaților Primăriei Constanța, unde s-a luat și decizia suspendării întregii activități cu publicul.

"Având în vedere faptul că mai mulți funcționari publici din cadrul instituției au fost testați pozitiv pentru SARS-COV-2, se restricționează total activitățile cu publicul la sediile Primăriei municipiului Constanța. Acțiunile de dezinfecție în spațiile în care își desfășoară activitatea colegii noștri se vor efectua de două ori pe zi, dimineața și seara, cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății. Accesul funcționarilor publici în sediile Primăriei municipiului Constanța se face cu respectarea tuturor normelor în vigoare: purtarea obligatorie a măștii în spațiile închise, termoscanarea și igienizarea mâinilor. Facem apel la cetățenii care apelează la serviciile noastre să utilizeze cu încredere mijloacele de comunicare online puse la dispoziție. În continuare trebuie să fim atenți, să dăm dovadă de responsabilitate și să respectăm normele de igienă!", precizează primarul Decebal Făgădău.

Aproape 3.000 de persoane, izolate la domiciliu

Cazuri de infectări au fost depistate și la Primăria Mangalia și la Primăria Năvodari, iar zeci de angajați sunt, în prezent, în izolare la domiciliu.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Constanța, 313 pacienți din totalul celor infectați la nivel județean au fost deja declarați vindecați. Însă, în acest moment, peste 100 de persoane sunt internate, dintre care 65 din județul Constanța și 14 din Tulcea și Ialomița. De asemenea, în centrele de carantinare se află, în acest moment, 41 de persoane și alte 2.297 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

"Județul Constanța, chiar dacă este departe de județele care au un număr mare de confirmări cu virusul SARS-CoV-2, este în continuare sub amenințarea acestui inamic periculos. De câteva săptămâni, nu am mai făcut apel direct către cetățenii județului, în ceea ce privește situația legată de COVID-19, dar mă văd nevoit să revin către voi toți. Trebuie să tragem un nou semnal de alarmă. Am avut zile în care nu am înregistrat noi cazuri, avem o rată de vindecare mare, printre cele mai mari din țară, iar aceste elemente stau sub semnul responsabilității de care a dat dovadă toată societatea. Doar că, odată eliminate multe dintre restricții, unii dintre cetățeni au uitat că suntem, în continuare, în stare de alertă! Din nefericire, încă trăim cu acest virus printre noi, iar cifrele o arată clar! Îi rog pe toți constănțenii să țină cont de recomandări, să respecte regulile și să fie responsabili, în continuare! În caz contrar, eforturile medicilor, ale autorităților și ale oamenilor care au avut răbdare și au înțeles situația vor fi în zadar. Haideți, împreună, să limităm efectele virusului și să ne bucurăm cât mai repede de o relaxare adevărată, în care COVID-19 să devină o simplă amintire neplăcută!", a făcut un apel prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.292 secunde