Primarul din Eforie:

"Și turiștii trebuie să utilizeze coșurile de gunoi și să păstreze curățenia"

194
1

Articole de la același autor

Pe perioada sezonului estival, mai ales în week-enduri, populația orașului Eforie crește chiar și de trei ori. În aceste condiții, volumul deșeurilor în cele două localități, Eforie Nord și Eforie Sud, se mărește considerabil. Deși autoritățile spun că fac eforturi pentru a menține curățenia în stațiuni, sunt zone unde se strâng munți de gunoaie, cele mai multe aruncate chiar de către turiști sau locuitori. 


"Modul în care arată orașul Eforie este o preocupare permanentă a administrației locale. Periodic, au loc întâlniri și discuții cu agenții economici locali, deținători de hoteluri, restaurante, magazine, mici afaceri. În același timp, prin programul deschis de audiențe, prin contactele publice cu locuitorii orașului Eforie, cât și cu turiștii, primarul are informațiile necesare referitoare la problema curățeniei în cele două stațiuni", precizează reprezentanții Primăriei Eforie. 


Potrivit acestora, administrația locală menține în permanență legătura cu firma de salubritate, semnalând problemele apărute în prestarea acestui serviciu. La cea mai recentă întâlnire cu agenții economici, edilul orașului Eforie le-a reamintit tuturor operatorilor economici obligativitatea încheierii unui contract pentru colectarea gunoiului, precum și importanța depunerii deșeurilor menajere în spațiile special amenajate, de unde să fie ridicat de firma de salubritate. Acțiunile preventive ale administrației vor fi urmate de aplicarea sancțiunilor contravenționale acolo unde este necesar. 


Primarul Robert Șerban a reamintit că administrația locală are, la rândul ei, un contract cu societatea de salubritate și plătește pentru colectarea deșeurilor de pe domeniul public. În cadrul acestor întâlniri, primarul a precizat că administrarea, curățenia și întreținerea plajelor este responsabilitatea Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral și a agenților economici care își desfășoară activitatea pe plajă, prin obligația încheierii de contracte pentru colectarea gunoiului, întreținerea curățeniei pe sectoarele de plajă pe care le administrează și montarea de coșuri de gunoi. În același timp, o parte din responsabilitate o au și turiștii prin felul în care înțeleg să utilizeze coșurile de gunoi și să păstreze curățenia. 


"Trebuie să avem în vedere că administrația locală dispune de resurse limitate în acest sens și nu trebuie să uităm că, în perioadele de vârf ale sezonului estival, populația orașului se apropie de 55.000 de locuitori, aproape de trei ori mai mult decât normal. Este important să contribuim fiecare la menținerea curățeniei. Toți ne dorim să avem un oraș curat și civilizat și doar împreună putem realiza acest lucru", a completat primarul din Eforie.


Comentează știrea

pleasca
16 august 2017
jelanie

cum mama dracului se face ca dupa o vara de incasari la bugetul primariei,tot nu avem bani.....aia cu dezastruoasa mostenire nu o mai halesc.....un singur lucru explica lipsa:UN MANAGEMENT DE CACAT...SI O LIPSA DE CREIERAS

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.784 secunde