Și animalele trebuie protejate de frig! Iată ce trebuie să faceți

203
Și animalele trebuie protejate de frig! Iată ce trebuie să faceți - animale1-1519924647.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Constanța susțin că, în această perioadă cu frig și multă zăpadă, și animalele trebuie protejate. 


În primul rând, este necesară asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecție în fața frigului și a zăpezii. Apoi, acestea au nevoie de cantități suficiente de apă și furaje, dar și de echipamente de adăpare și de furajare. O atenție deosebită se va acorda instalației de adăpare, având în vedere riscul de îngheț al acesteia. 


De asemenea, în cazul în care, din cauza intemperiilor, se produc pagube care afectează bunăstarea animalelor, proprietarii sunt obligați să anunțe imediat primăria sau DSVSA Constanța pentru a fi luate măsurile necesare. 


"Padocurile unde sunt ținute animalele în vederea comercializării trebuie să fie suficient de spațioase pentru a asigura libertatea de mișcare minimă necesară animalelor cazate și trebuie să fie prevăzute cu zone de adăpostire umbrite pentru a proteja de expunerea directă la precipitații. Dacă numai o sursă limitată de apă potabilă este disponibilă, trebuie avute în vedere nevoile zilnice ale unui animal, în funcție de specie, talie, rasă și stare fiziologică pentru a fi corelate cu numărul de animale cazate. Toți deținătorii de animale au obligația legală de a lua toate măsurile necesare, astfel încât să evite orice suferință inutilă a animalelor și să asigure cel puțin standarde minime privitoare la bunăstarea animalelor deținute", au declarat cei de la DSVSA. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.469 secunde