Sfințire de biserică cu trei ierarhi și sărbătoarea Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou, la Constanța

277
Sfințire de biserică cu trei ierarhi și sărbătoarea Sf. Cuv. Mc. Efrem cel Nou, la Constanța - bisericadinhoria-1525417766.jpg

Articole recomandate

Sâmbătă, 5 mai, Biserica Ortodoxă îl cinstește pe Sfântul Cuvios Mucenic Efrem cel Nou. Cu acest prilej, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia astăzi, 4 mai, de la ora 16.00, Taina Sf. Maslu la troița din cadrul așezământului medical din Cogealac, ridicată pe locul unde va fi construită o capelă. 


Sâmbătă, 5 mai, de la ora 7.30, IPS Teodosie, împreună cu PS Lucian, Episcopul Caransebeșului, și PS Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va oficia slujba de sfințire mare a bisericii cu hramul "Sf. Apostol și Evanghelist Luca" din comuna Horia, jud. Constanța, urmată de Sf. Liturghie. La sfârșitul slujbei credincioșii pot trece spre a se închina prin Sfântul Altar.
Biserica parohiei este ctitorită de către credincioșii Sava Dumitrel și Ionela și este construită în curtea vechiului paraclis, ridicat în anul 1902.


Duminică, 6 mai, de la ora 8.30, Arhiepiscopul Tomisului va săvârși Sf. Liturghie la mănăstirea "Sf. Dionisie Exiguul și Sf. Efrem cel Nou" din comuna Târgușor, jud. Constanța (lângă Peștera Liliecilor). Totodată, IPS Teodosie va sfinți catapeteasma paraclisului închinat Sf. Cuv. Evghenia și Sf. Irina Hrisovalantu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Februarie 2018
Stire din Social : Pregătiri pentru Postul Mare
Pagina a fost generata in 0.8021 secunde