Sezonul enterocolitelor, la Spitalul de Boli Infecțioase. "Trebuie să recuperăm banii!"

237
Sezonul enterocolitelor, la Spitalul de Boli Infecțioase.

Articole de la același autor

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța se confruntă, pe perioada verii, cu foarte multe cazuri de toxiinfecții alimentare și enterocolite acute, iar odată cu turiștii sosiți pe litoral, numărul acestora a crescut cu aproximativ 30%, susține directorul unității sanitare, dr. Stela Halichidis.

Numai în intervalul 1-15 iulie, au fost diagnosticate 267 de cazuri de enterită cu salmonela, motiv pentru medici să tragă un semnal de alarmă în rândul populației, care trebuie să conștientizeze riscurile la care se supun atunci când mănâncă alimente cu mâinile murdare etc.

Purtătorul de cuvânt al instituției, dr. Ana-Maria Iancu, susține că, ținând cont de calea de transmitere orală sau digestivă, boala poate apărea ca urmare a unei igiene precare. În funcție de evoluția clinică, în mare parte pacienții au fost internați, întrucât au necesitat reechilibrare și perfuzii. Mai rău este că, de multe ori, pacienții au și patologii asociate, mai ales cei vârstnici. În afara faptului că sunt tot mai mulți, bolnavii ajung la spital fără acte de identitate, fără carduri de sănătate, iar aici nu se pot deconta cheltuielile pe urgență.

"Întâlnim și mămici care vin la noi fără CNP la copii. Noi încercăm să recuperăm CNP-urile, ni se invalidează foile și avem probleme cu Casa Județeană de Asigurări. Desigur, le acordăm asistența medicală, dar aici este vorba despre bani care se cheltuiesc și care trebuie recuperați", a subliniat managerul spitalului.

Pentru evitarea enterocolitei, se recomandă respectarea regulilor de igienă, păstrarea alimentelor la temperaturi recomandate și evitarea consumului de alimente din locuri neautorizate sau cu o igienă precară.

"Sunt anumite alimente care, după expunerea la soare, devin mai perisabile, cum ar fi brânza, ouăle, laptele, carnea de pui insuficient preparată termic, cremele de patiserie, brânza etc.", a completat dr. Iancu.

Așa că, dragi constănțeni și turiști, aveți mare grijă ce mâncați și mai ales de unde. Pentru cei care nu știu, manifestările obișnuite ale enterocolitei sunt emisia de scaune numeroase, moi, însoțite sau nu de greață, vărsături, dureri abdominale, febră, frisoane, alterarea stării generale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 August 2012
Stire din Sănătate : Porția de natură
Pagina a fost generata in 0.3178 secunde