Serviciul de Ambulanță a înființat o substație în comuna Mihail Kogălniceanu

Luni, 14 Octombrie 2019
182
O substație de ambulanță a fost inaugurată, luni, 14 octombrie, în comuna Mihail Kogălniceanu. Această substație reprezintă un proiect mai vechi al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța și era necesară, având în vedere că în zona respectivă, până la Hârșova – până unde sunt 84 de kilometri – nu este o altă substație de ambulanță. 


"Necesitatea prezenței unui echipaj medical de urgență prespitalicească este justificată datorită poziționării acestei substații de ambulanță în imediata apropiere a Aeroportului Internațional "Mihail Kogălniceanu", unde există și o bază NATO. Precizăm faptul că până în acest moment, între substația de ambulanță Hârșova, amplasată la 84 de kilometri față de Spitalul Județean de Urgență nu există nicio altă substație care să deservească această zonă", a afirmat dr. Laurențiu Bădescu, managerul SAJ Constanța. 


Substația va funcționa non stop, deja fiind angajat personalul; este vorba despre cinci asistente și cinci ambulanțieri. Totodată, SAJ Constanța a repartizat două ambulanțe de tip B. Substația urmează să funcționeze într-un spațiu în cadrul Căminului Cultural din localitate, cu ieșire la drumul național. De asemenea, în apropierea substației de ambulanță a fost inaugurat și un centru medical, cu câteva cabinete de medici de familie, un cabinet de stomatologie și o sală de tratamente. 
Menționăm că la inaugurare au fost prezenți primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, prefectul Dumitru Jeacă, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, dr. Cătălin Grasa, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. 


"Distribuirea cât mai uniformă a substațiilor de ambulanță în județ, facilitarea accesului cât mai rapid a pacientului critic la unitățile sanitare existente este o prioritate strategică a Serviciului de Ambulanță Constanța, care are ca beneficiar final pacientul", a mai afirmat dr. Laurențiu Bădescu.


Pagina a fost generata in 0.2757 secunde