Sentința în dosarul fraților Mazăre, amânată cu o săptămână

312
Sentința în dosarul fraților Mazăre, amânată cu o săptămână - radumazare1814323126531435213930-1529589241.jpg

Articole recomandate

Înalta Curte de Casație și Justiție a amânat joi, pentru 28 iunie, pronunțarea sentinței în dosarul în care frații Radu și Alexandru Mazăre au fost judecați pentru luare de mită și fals în declarații în legătură cu construirea unor locuințe sociale.

La ultimul termen al procesului, din 7 iunie, a fost prezent doar fostul senator Alexandru Mazăre. Fratele său, Radu Mazăre, a plecat din România și se află în Madagascar, în vreme ce celălalt inculpat din dosar, Avraham Morgenstern, a dispărut și el din țară, fiind prins în Argentina, de unde autoritățile române încearcă să-l extrădeze.

Reprezentantul DNA a solicitat atunci condamnarea fostului primar al municipiului Constanța Radu Mazăre la 7 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și 2 ani închisoare pentru fals în declarații.

Aceleași pedepse au fost cerute și pentru fostul senator Alexandru Mazăre, acuzat de complicitate la luare de mită și fals în declarații.

De asemenea, DNA a cerut ca omul de afaceri Avraham Morgenstern să fie condamnat la 5 ani de închisoare pentru dare de mită.

Procurorul de ședință a mai spus că în cazul lui Radu Mazăre se poate aplica un spor de pedeapsă, având în vedere că acesta a fugit din România și se sustrage procesului penal, dar că se impune și confiscarea sumei de 175.000 euro primită ca mită.

Reprezentantul DNA a arătat că, în anul 2011, Consiliul Local Constanța a lansat un program de construcție a unor locuințe sociale în cartierul "Henri Coandă", însă Radu Mazăre a făcut demersuri pentru ca licitația să fie câștigată de firma Shapir Structures SRL, controlată de omul de afaceri Morgenstern Avraham.

Morgenstern Avraham și Radu Mazăre ar fi purtat negocieri în cadrul a două întâlniri avute în anul 2011, una la locuința fostului primar din Constanța și alta în București, la ultima participând și omul de afaceri Elan Schwarzenberg.

Potrivit DNA, în schimbul acestor demersuri, Radu Mazăre a primit o mită de 175.000 de euro, tranzacția fiind intermediată de Elan Schwarzenberg. Banii ar fi fost virați în conturi bancare deținute de frații Mazăre în Israel, prin intermediul societății offshore Melici Management Inc, controlată de Schwarzenberg.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3777 secunde