Sensuri unice, străzi noi și trotuare largi pentru pietoni. Cum va fi sistematizat cartierul Baba Novac

7386
4

Articole de la același autor

Primăria Constanța vrea artere de legătură între zonă și cartierele Tomis Nord, Tomis IV, Compozitorilor și Halta Traian


Zona Baba Novac din Constanța s-a dezvoltat imens în ultimii ani. Au apărut mai întâi căsuțe și vile cochete, apoi blocuri turn, așa că, în prezent, zona a devenit un nou cartier al municipiului. Deși au dat autorizații de construcție pe bandă rulantă, autoritățile locale au înțeles foarte târziu că este nevoie și de o viziune nouă pentru zona respectivă. Așa se face că în prezent se lucrează la elaborarea unui nou Plan Urbanistic Zonal pentru perimetrul cu pricina.


Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța a analizat prima propunere a firmei SC Mina-M-Com SRL, care face noile planuri, în temeiul unui contract de prestări servicii din luna martie 2016. Însă documentația este încă departe de a fi finalizată, urbaniștii din primărie considerând că propunerea are multe lacune și are nevoie de numeroase corecturi.


"Având în vedere complexitatea proiectului, documentația de urbanism va fi analizată de către Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului pe parcursul mai multor ședințe, în vederea evaluării și corectării pe parcursul elaborării proiectului, pentru pregătirea variantei finale", explică arhitectul șef al Constanței, urb. Mihai Radu Vânturache.


Este necesar un studiu de circulație!
Astfel, primele observații vizează necesitatea realizării unui studiu de circulație care să determine condițiile în care se poate organiza atât circulația în interiorul cartierului, cât și realizarea le-găturilor cu zonele adiacente, prin intermediul arterelor majore care delimitează zona studiată. Practic, Primăria Constanța cere arhitecților să prezinte o schemă de organizare a circulației care să evidențieze și arterele care vor lega zona Baba Novac de cartierele Tomis Nord, Tomis IV, Compozitorilor, dar și de zona industrială de la Halta Traian. "În baza studiului de circulație menționat, trebuie să se stabilească și profilele transversale ale străzii Baba Novac, prelungirii străzii Barbu Ștefănescu Delavrancea și ale străzilor interioare studiate, precum și sensuri unice care se impun pentru fluidizarea traficului. Se va urmări și realizarea unui traseu pietonal care să traverseze cartierul", recomandă Comisia de urbanism reprezentanților firmei care elaborează PUZ-ul.


De asemenea, pentru lărgirea străzilor din interiorul cartierului, multe extrem de înguste, va fi nevoie de retrageri de la aliniament și Primăria cere arhitecților să evidențieze aceste culoare necesare.


"Pe planșa de reglementări și pe planșa regim juridic, se vor reprezenta retragerile de la aliniament cu evidențierea culoarelor rezervate lărgirii străzilor până la ampriza propusă, atât pentru autovehicule, cât și la nivel pietonal", explică arhitectul șef.


Stradă nouă între cimitir și cartier
Practic, unele străzi trebuie lărgite astfel încât să ajungă la o lățime de șapte metri, câte un metru de trotuar pe fiecare parte și cinci metri de carosabil cu un sens de circulație.


Urbaniștii Primăriei Constanța au în vedere realizarea unei străzi noi, între Cimitirul Municipal și restul cartierului, pe care arhitecții bucurești au omis să o preia în viitorul PUZ. Iar Comisia tehnică a cerut și alte corecturi. 


"În planuri nu au fost preluate din documentația în vigoare aleea Pitarului și strada propusă între cimitir și lotizare. De asemenea, aleea Drăgaica va avea profilul A - A - având aceeași lungime, de aproximativ 200 de metri, ca și celelalte alei paralele din zonă: Arțarului, Lămâiței și Sânzienelor, cu atât mai mult cu cât pe terenurile adiacente au fost emise autorizații de construire prin care s-a impus lărgirea străzii până la șapte metri. Trebuie întocmit și prezentat planul cu situația juridică a terenurilor din zona de studiu pentru a putea fi verificat de direcția responsabilă din cadrul primăriei", mai recomandă arhitectul șef Mihai Radu Vânturache.


Comentează știrea

maria
20 februarie 2017
CARTIERUL VETERANI

In cartierul Veterani cand asfaltati strazile si trotuarele?

Draga maria
20 februarie 2017
Fagadau raspunde

Strazile si trotuarele se asfalteaza numai in campania electorala.Acum asteptati si voi pana prin mai-iunie 2020/2024.Voi chiar ati crezut ca eu,marele Fagadau,fiul lui Mazare,sunt asa de prost ca sa va asfaltez voua strazile si trotuarele ? Pai, in campania electorala cu ce va mai pacalesc ? Prostilor/proastelor ! Pesedeu ati vrut,derbedeu aveti.

Răspuns la: CARTIERUL VETERANI
Adăugat de : maria, 20 februarie 2017
In cartierul Veterani cand asfaltati strazile si trotuarele?
Nicu
20 februarie 2017
Trotuare faleza nord

Trotuarele de pe str Unirii sunt varza,gauri,gropii,marele cartier faleza nord,cartier select al Constantei!

alex
20 februarie 2017
.

Aproape toate trotuarele din oras sunt distruse si nimeni nu da doi bani

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5629 secunde