Sens giratoriu pe bd. 1 Decembrie, zonă pietonală și parcare uriașă, în zona Gării Constanța

8933

Articole de la același autor

Zona Gării Constanța, de la intersecția străzii Theodor Burada cu bulevardul Ferdinand și până la intersecția cu bulevardul 1 Decembrie, va fi complet refăcută și modernizată în următorii ani. Vor fi bulevarde și străzi cu sens unic, zone complet pietonale și va fi ridicată o parcare uriașă. 


Zona Gării Constanța a beneficiat, în ultimii ani, de foarte puține intervenții urbanistice. În-afară de sistemul de iluminat cu stâlpii înalți și lumină ca ziua, porțiunea ce se înfățișează constănțenilor sau turiștilor care sosesc cu trenul la mare este dezechilibrată din punct de vedere vizual. 


Stații multe de autobuz, vaporașul, microbuzele către București, mini-restaurantul din mijloc și apoi platoul marcat cu acele borduri de plastic galben… toată zona are nevoie de o schimbare. Autoritățile locale spun că au planuri mari pentru tot perimetrul, în cadrul unui proiect mai amplu, care ar fi demarat, totuși, abia la anul. 


Deocamdată, în numai câteva luni, va începe reabilitarea bulevardului 1 Decembrie, de la intersecția cu strada Theodor Burada. În zonă va fi amenajat un sens giratoriu, apoi vor fi refăcute carosabilul și trotuarele. Va exista câte o bandă de circulație exclusiv pentru autobuze, pe fiecare sens, dar și pistă de biciclete. 


"Toată artera, de la breteaua spre Port, la intersecția cu strada Theodor Burada și până la intrarea în stațiunea Mamaia, va fi complet reabilitată. Apoi, pentru bulevardul Ferdinand avem alt proiect", a declarat primarul Decebal Făgădău. 


Sens unic pe bulevardul Ferdinand 
Acesta a dezvăluit că pregătește lucrări ample de modernizare în tot perimetrul de la intersecția străzii Theodor Burada cu bulevardul Ferdinand, parcul, platoul din fața Gării și zona laterală, la ieșirea spre Șoseaua Mangaliei. Însă planurile nu vor fi puse în practică până când nu va fi finalizată refacerea bulevardului 1 Decembrie. 


"De îndată ce vom avea acest proiect cu un impact asupra circulației în zonă, ne dorim ca platoul din fața Gării să îl redăm mai mult oamenilor și nu mașinilor. În viziunea noastră, toată această zonă de la Gară, cu parcul, platoul din față, ar putea să funcționeze ca un mare sens giratoriu, astfel încât bulevardul Ferdinand să fie cu acces unic spre Gară, cu excepția mijloacelor de transport în comun, care vor avea acces și în sens invers. Apoi vom avea drumul Portului, drum expres, unde se va circula dimineața într-un singur sens și după-amiaza în sensul invers, de ieșire din Port, și în răstimp așa cum funcționează astăzi o bandă cu o bandă, alternativ", a explicat edilul constănțean. 


Park-and-ride pentru constănțeni și turiști 
Decebal Făgădău a recunoscut că se caută soluții și pentru parcarea autovehiculelor. 
"Pentru toată această zonă, este esențial să identificăm un loc pentru construirea unei parcări de tip park-and-ride, astfel încât în acea zonă să putem muta toate mașinile, fie ale locuitorilor din zonă, fie ale locuitorilor care merg spre gară și utilizează trenul, fie ale celor care vin și își lasă în această zonă mașina, apoi folosesc mijloacele de transport în comun", a precizat primarul Constanței. 


Deocamdată, nu se știe unde va putea fi făcută parcarea respectivă, având în vedere că actuala porțiune de parcare, acolo unde staționează, în prezent, microbuzele și autocarele spre București, este un teren cu litigii. 


"Zona respectivă este teren privat, teren care face parte din dispozițiile de retrocedare", a completat Decebal Făgădău.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4146 secunde