Sens giratoriu la podul de la Doraly și un nou centru comercial în zona ICIL. Ce propune Primăria Constanța

10006
16

Articole de la același autor

Pe măsură ce noi cartiere ale Constanței se dezvoltă, apar tot mai multe centre comerciale. Anul acesta, în Constanța, vor fi construite două noi magazine Lidl, unul în zona de sud a orașului, lângă Dorally și celălalt în centru, pe bulevardul 1 Decembrie, la ICIL.


În ședința de săptămâna viitoare a Consiliului Local Constanța, autoritățile locale vor dezbate proiectul pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru terenul unde a fost fabrica Dobrogea și proiectul unui sens giratoriu la piciorul podului de la Doraly, pentru a facilita accesul la viitorul Lidl, din locul fostului Interex.


Proiectul sensului giratoriu de pe Șoseaua Mangaliei este inițiat de primarul Decebal Făgădău și propune încheierea unui protocol între municipiul Constanța, Maundier Fides SRL și Confort Urban în vederea realizării obiectivului "Amenajarea acces incinta clădirii comerciale prin realizarea unui sens giratoriu din Șoseaua Mangaliei, FN, zona pod Doraly Mall".


Dacă propunerea va primi avizul consilierilor locali sensul giratoriu va fi amenajat pe Șoseaua Mangaliei, între cele două bretele sens unic care trec pe sub pod. Astfel, participanții la trafic care vor coborî de pe pod, spre ieșirea din oraș, vor putea intra la stânga, spre centrul comercial. Iar cei care vor ieși din parcarea centrului comercial vor putea face la stânga, spre ieșirea din oraș. Conform protocolului, lucrările ar trebui executate de Confort Urban, iar finanțarea va fi asigurată de firma investitoare.


Nu vor încă un sens giratoriu!
Constănțenii se tem că prin crearea unui nou sens giratoriu, mai ales pe timpul verii, când fluxul de mașini este foarte mare, circulația în zonă va fi îngreunată. "Pe aici intră în oraș, din sudul litoralul, și tot pe aici pleacă, vara, mii de turiști. Noul sens giratoriu va sugruma traficul pe această arteră, chiar dacă va fi mai ușor să intri la stânga, spre centrul comercial, de exemplu. Mai ales că în zonă, imediat după intersecția cu Pandurului, este deja un sens giratoriu, unde se poate întoarce pentru a ajunge în cartierul nou și în centrul comercial. Iar cei care ies pot trece pe sub pod și pot merge spre ieșirea din oraș", și-a exprimat părerea un constănțean.


Lidl în locul fostei fabrici Dobrogea
În ce privește cel de-al doilea proiect, acesta vizează aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de strada Industriei Mici, incinta Kaufland, bulevardul 1 Decembrie 1918 și strada Ardealului. Inițiatorul PUZ-ului este SC Dobrogea Group SA. Aici urmează să se ridice un supermarket Lidl.


Certificatul de Urbanism a fost emis încă din 2 iunie 2016 și a fost semnat de primarul Decebal Făgădău și de fostul arhitect șef, Elena Luiza Tănase. Iar pe 20 ianuarie 2017 a avut loc dezbaterea publică privind PUZ-ul.


Conform proiectului, o mare parte a terenului va fi ocupată de parcare, iar clădirea va avea parter și un etaj. Accesul auto se va face atât din bulevardul 1 Decembrie 1918, cât și de pe strada Ardealului.


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Tomitan
27 ianuarie 2017
Teleormanul lui Fagadau

La imobiliare si centre comerciale stam bine, dar cu sectorul productie ce facem? Domn primar are in plan sa atraga investitori seriosi in domeniul productiei, sa creeze joburi bine platite?Il invit pe domn primar sa faca o plimbare prin Ardeal, sa vada cum stau lucrurile.Centura Sibiului este plina de fabrici iar Clujul are cea mai mare rata de crestere si dezvoltare din tara, este peste Bucuresti. De cand este in primarie pe domn Fagadau nu l-am vazut sa taie panglica unei unitati de productie ,a unui IMM .Oare el nu-si da seama ca nu te poti baza doar pe consum, pe oamenii care lucreaza in străinătate si trimit bani acasa si pe cele 3-4 companii mai serioase care mai supravietuiesc prin port cu chiu cu vai. Domn primar,o fi Dragnea noul Kim Ir Sen al PSD-ului, dar nu este un model de urmat,Teleormanul dansului fiind polul saraciei si mizeriei din Roamnia si UE.Luati modelul Ardealului si Banatului si dezvoltati orasul pe baze sanatoase, prin atragere si ajutor dat investitorilor seriosi care pot crea locuri de munca bine platite. In Cluj,in domeniul IT exista 500 companii in care lucreaza aproximativ 15000 de oameni.In Constanta cate companii IT si cati oameni lucreaza? PS.Domn primar, te lauzi ca ai terminat Colegiul Mircea cel Batran, faci poze cu olimpicii Constantei ptr propaganda, dar sa le construiesti oportunitati de viitor nu esti in stare.Din cauza incompetentei si coruptiei generate de mafia din primarie pierde acest oras toate oportunitatile de a se dezvolta .Decat sa te chinui sa-i aduci pe cei de la Microsoft sa investeasca mai bine faci afaceri cu spagarii de la Confort Urban,Luxten sau Polaris.Bill Gates nu ti-ar da spaga precum amicul tau ,Dumitru Martin.

udrea
27 ianuarie 2017
ce mai e Constanța??

Constanța a devenit o adunătură de turci tigani si moldoveni violatori din Vaslui!

Aoleu
27 ianuarie 2017
Ai fă ca te am prins

Morții ma tii la caraiman cu Mangaliei nu faceți un sens giratoriu dar un supermarket hop punem jaloane de plastic sa învârtim prostii în cerc

Constantin
27 ianuarie 2017
Fagadau!!!!

O mizerie de oras! Este dezastru! Traficul poluarea fonica si vizuala trotuare parcuri locuri de parcare rampele de gunoi linistea si ordinea publica transportul in comun spitalele etc. Unde sunt idiotii care conduc orasul?

Naekst
27 ianuarie 2017
Sens giratoriu

Daca nu puneti si vreo doua treceri de pietoni, nesemaforizate, nu ati facut nimic, ca doar asa se va bloca traficul, de iesire si intrare in oras, complet

Constantean
27 ianuarie 2017
Locuinte, nu Lidl

Nu e nevoie de inca un supermarket. De ce nu faceti blocuri de locuinte ?

un constantean
27 ianuarie 2017
Faceti ceva

LA CARAIMAN CU MANGALIEI CA NU SE MAI POATE! IERI ERA COADA DE LA BARIERA PANA LA INTERSECTIE. SI PE MANGALIEI DE LA PIATA. ASA E DACA IN ZONA NU ESTE NICI UN "INVESTITOR STRATEGIC" CARE SA VA DEA SPAGA SA REZOLVATI PROBLEMA....

jj
27 ianuarie 2017
j

Cand o sa darame abatorul sa construiasca un magazin, atunci vor face si un sens giratoriu. Pana atunci nici o pensula de vopsea.

Vlad
27 ianuarie 2017
Unde?

La primarie si CJC! Incompetenti si...mafioti. De ani de zile distrug judetul si orasul si nimeni nu face nimic. Daca la fostul ICIL s-a facut un supermarket, Kaufland, de ce este nevoie de un altul, LIDL in vecinatate? Ambele sunt germane. Ce viziune a avut acest Fagadau si acolitii? De ce ii lasam sa distruga in continuare orasul? Eu zic ca noi, cetatenii acestui oras, daca dorim cu adecarat binele orasului, sa iesim in starada si sa boicotam punerea in practica a acestui proiect. Acolo se preta un ansamblu de blocuri moderne, cu spatii de servicii la parter, fiind in buricul orasului. Toata tigania din zona putea fi demolata si modernizata pentru a se integra impreuna cu ce se construieste pe strada Oborului. Nimic mai simplu! Dar nu intotdeauna in Constanta, ce trebuie orasului se potriveste cu ce vor mafiotii.

Răspuns la: Fagadau!!!!
Adăugat de : Constantin, 27 ianuarie 2017
O mizerie de oras! Este dezastru! Traficul poluarea fonica si vizuala trotuare parcuri locuri de parcare rampele de gunoi linistea si ordinea publica...
Constantean
27 ianuarie 2017
Coincidente ?

Poate ca multinationalele s-au pus de acord sa nu investeasca in vechiul regat in scopuri oculte.

Răspuns la: Teleormanul lui Fagadau
Adăugat de : Tomitan, 27 ianuarie 2017
La imobiliare si centre comerciale stam bine, dar cu sectorul productie ce facem? Domn primar are in plan sa atraga investitori seriosi in domeniul...
16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2198 secunde