Senatul a respins Ordonanța de urgență pentru majorarea etapizată a alocațiilor copiilor

159
Senatul a respins Ordonanța de urgență pentru majorarea etapizată a alocațiilor copiilor - legeaafostpromulgataalocatiilepe-1597153756.jpg

Articole recomandate

Senatul a respins Ordonanța de urgență prin care alocațiile copiilor urmau să fie majorate cu 20% de la 1 septembrie. În acest caz, dacă și votul din Camera Deputaților va fi similar, legea care obligă Guvernul să dubleze alocațiile, va rămâne în vigoare.


Decizia fost adoptată cu 87 de voturi "pentru", 29 "împotrivă" și 12 abțineri.


"Demonstrați că vă pasă și faceți un pas necesar pentru copiii țării. Alocați fondurile necesare. Dacă nu, plecați cu toți incompetenții de la Guvern. Nu mai mințiți, nu mai furați și veți avea bani pentru alocații și pentru pensii. PSD va vota pentru raportul de respingere a ordonanței de urgență", a spus în timpul dezbaterilor senatorul PSD Ion Rotaru.


La rândul ei, Florina Presadă, a anunțat că USR se abține de la vot.


"Am asistat în ultimii doi ani la o confruntare politică între cele două partide, plină de populism și ipocrizie. Alocațiile copiilor au devenit un subiect preferat de politicienii vechilor partide, PNL și PSD, pentru a câștiga capital politic. (...) USR e de axcord cu aceste creșteri, atât timp cât sunt sustenabile. USR va vota abținere", a spus Presadă.


Drepturile copiilor nu se negociază", a continuat senatorul UDMR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1745 secunde