Semnal de alarmă! „Siguranța elevilor, o îndatorire uitată de autorități!”

180
Semnal de alarmă! „Siguranța elevilor, o îndatorire uitată de autorități!” - semnaldealarma1-1634844710.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Judeţean al Elevilor din Constanţa ia poziţie după incidentul grav petrecut, la începutul acestei săptămâni, la Liceul Tehnologic „Tomis”, când trei elevi problemă au ameninţat şi abuzat o colegă de 15 ani.

Reprezentanţii şcolarilor consideră că evenimentul respectiv este „efectul absenței pazei în unitatea de învățământ” şi consideră că astfel de situaţii pot apărea oricând şi în alte unităţi de învăţământ dacă autorităţile nu iau măsuri pentru siguranţa copiilor.

Consiliul Județean al Elevilor Constanța trage, astfel, un semnal de alarmă și solicită verificarea incidentului de către Inspectoratul Școlar Județean Constanța, dar și implicarea autorităților, acestea fiind responsabile de siguranța în cadrul unităților de învățământ. Statisticile îngrijorătoare de la nivelul județului Constanța arată că 23% dintre elevi au instigat, participat sau asistat la acte de violență fizică, verbală sau emoțională în unitatea de învățământ.

„Acest eveniment prezintă clar situația dezamăgitoare în care se află zeci de unități de învățământ din județ, în ceea ce privește siguranța elevilor. Școala ar trebui să reprezinte un mediu propice desfășurării procesului instructiv-educativ, nu unul în care elevii să se simtă în pericol, sau să rămână marcați pe viață în urma acestui fel de incidente. Pentru a avea un sistem educațional sănătos, în care elevii să vină la școală, simțindu-se în siguranță, solicităm verificarea incidentului de către ISJ Constanța, dar și implicarea autorităților în acest sens”, este de părere Eduard Chirilov, președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3367 secunde