Ședință de guvern; pe ordinea de zi - legea privind abilitarea Executivului de a emite ordonanțe

129
Ședință de guvern; pe ordinea de zi - legea privind abilitarea Executivului de a emite ordonanțe - 646x4043-1575619632.jpg

Articole recomandate

Guvernul se reunește, vineri, în ședință, pe ordinea de zi aflându-se proiectul de lege privind abilitarea Executivului de a emite ordonanțe, dar și asumarea răspunderii pe abrogarea ordonanței de urgență referitoare la transportul școlar gratuit al copiilor din județe.


Potrivit agendei ședinței, membrii Executivului vor avea în dezbatere proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe, ordonanța de urgență privind siguranța feroviară, o hotărâre pentru formalitățile de raportare aplicabile navelor la sosirea în și/sau la plecarea din porturile românești și o altă hotărâre referitoare la declanșarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării ''Varianta de ocolire Bacău''.


Tot în ședința de vineri, Guvernul va decide asumarea răspunderii pe abrogarea OUG 51/2019, care blochează transportul școlar gratuit al copiilor la nivel de județ. Anunțul a fost făcut, joi, pe Facebook, de vicepremierul Raluca Turcan. Aceasta a scris că transportul pentru elevi și profesori trebuie să intre urgent în sfera serviciilor publice.


"Elevii care fac naveta la școală trebuie să aibă la dispoziție transport public, ca să circule în siguranță, nu să-și riște viața făcând autostopul. Nu putem să cerem performanță copiilor, dacă nu le oferim siguranță și condiții decente în care să învețe", a afirmat Turcan.


Pe agenda Executivului se mai află, de asemenea, două hotărâri care privesc Trezoreria Statului, una pentru rectificarea bugetului instituției pe 2019, iar cealaltă pentru aprobarea bugetului pe anul 2020.


Membrii Executivului vor lua în dezbatere aprobarea mai multor memorandumuri cu privire la: aprobarea Planului anual de transpunere a directivelor Uniunii Europene; acordarea de asistență Albaniei în operațiunile de expertizare a structurii clădirilor post-cutremur; evaluarea cadrului legal cu privire la organizarea și funcționarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție și propuneri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5109 secunde