Secţia de Neonatologie, renovată şi dotată cu aparatură de ultimă generație

253

Articole de la același autor

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) are, în sfârşit, o secţie de Neonatologie la standarde europene. Ieri, 21 septembrie, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, împreună cu dr. Cătălin Cârstoveanu, directorul SCJU şi alte cadre medicale au fost prezenți la Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală - Secția Neonatologie. Aici, au putut admira cu toţii, o secţie complet renovată, ale cărei echipamente ultraperformante se ridică la suma de 25 milioane lei, investiție realizată integral de către Consiliul Județean Constanța. Reprezentanţii unităţii sanitare au precizat că aparatura de ultimă generație, cea mai performantă din România, constă în incubatoare neonatale, ventilatoare neonatale, stație de andocare, trei injectomate, un perfuzomat, un injectomat nutriție enterală, aparat mobil radiologie neonatală, ecocardiograf Doppler Color neonatologie.

La acestea se adaugă o stație centrală de monitorizare funcții vitale cu 25 de posturi și 25 monitoare vitale, monitor transcutanat, aparat administrare Oxid nitric, accesorii fluide medicale, incubator de transport cu ventilator de transport și sistem fototerapie tip pătură. De asemenea, în suma alocată pentru dotarea compartimentului sunt cuprinse și sistemul informatic medical, stația de vacuum, lămpile de fototerapie, sistemul pentru suport respirator neonatal și sistemul E.E.G.



„Pentru un start bun în viață este nevoie să fim sănătoși, iar copiii sunt cea mai de preț comoară a noastră. Acest lucru m-a determinat să fac tot ce mi-a stat în putere pentru ca nou-născuții să primească cele mai bune îngrijiri. Compartimentul de Terapie Intensivă Neonatală din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța este, în acest moment, al doilea la nivel național ca și număr de paturi și dotări. Investiția de aproximativ cinci milioane de euro a fost realizată din bugetul propriu al Consiliului Județean Constanța, iar numărul de locuri în Terapie Intensivă Neonatală a crescut, de la opt paturi la 22, cu toate avizele Ministerului Sănătății. Secția de Neonatologie are în acest moment 64 de paturi”, a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu. Acest proiect a fost realizat cu sprijinul Fundaţiei Dăruieşte Aripi, Asociaţiei Inima Copiilor şi Fundaţiei Vodafone România.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.334 secunde