Se lucrează la o legislație specială pentru rețeaua 5G în România

Miercuri, 12 August 2020
177
Președintele Klaus Iohannis a anunțat că se lucrează la o legislație specială pentru rețeaua 5G în România. El a precizat că țara noastră își dorește rețele 5G sigure și care să nu fie sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate, cum ar fi China.


"Poziția României este exact poziția exprimată în memorandumul care a fost semnat anul trecut, când am fost în vizită la președintele Trump. Noi ne dorim rețele sigure, rețele care nu sunt sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate și dorim rețele care satisfact nevoia și a firmelor și a cetățenilor din România. Se lucrează pe o legislație specială pe această temă pentru a preveni intrarea pe piața 5G a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni", a declarat Iohannis, potrivit Observatorul.ro.


Anul trecut, Klaus Iohannis a anunțat, la finalul vizitei și întâlnirii la Washington cu președintele Donald Trump, că a fost semnat un memorandum de înțelegere între cele două guverne privind tehnologia 5G.

Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.1721 secunde