Se limitează accesul în spital. Care sunt secțiile vizate

771

Articole de la același autor

Având în vedere creșterea morbidității prin infecții respiratorii acute din ultimele zile (IACRS, pneumopatii și gripă) și concomitent cu creșterea numărului de izolări de virusuri gripale, Direcția de Sănătate Publică Județeană (DSPJ) recomandă limitarea accesului vizitatorilor în spital. Sunt vizate, în mod special, secțiile cu risc ATI, Neonatologie, Pediatrie, Oncologie, Hemodializă, Diabet, HIV/SIDA.

"Virusurile gripale umane se transmit în mod obișnuit de la om la om prin tuse și strănut. Există însă și riscul transmiterii indirecte, prin atingerea suprafețelor sau obiectelor contaminate cu virusuri gripale. Contagiozitatea începe cu o zi înaintea apariției simptomelor gripale și durează încă șapte zile de la debutul bolii. Copiii, în special cei mici, persoanele cu imunodepresie pot fi contagioși mai multe zile", au precizat reprezentanții DSPJ.

Din această cauză, la depistarea unui caz de gripă într-o unitate spitalicească se impun o serie de măsuri. Dintre acestea amintim izolarea pacientului în încăpere proprie, cu veselă proprie și dotarea cu echipament individual de protecție (mască) și limitarea contactului bolnavului cu vizitatorii.

În plus, vizitatorilor li se va asigura echipament de protecție de unică folosință - halat, mască, botoși. Pentru a evita îmbolnăvirile, medicii constănțeni recomandă respectarea măsurilor de igienă personală (spălarea cu apă și săpun a mâinilor), folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viață sănătos și mai ales o alimentație bazată pe legume și fructe. Desigur, nu în uitați de odihnă și mișcare și evitați automedicația.

În unitățile de învățământ este absolut necesară efectuarea triajului de către cadrele didactice în clasă, la prima oră de curs, pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivități.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7083 secunde