Se face curățenie la Școala Greacă. "Vom scoate peste 40 de tone de gunoi!"

323

Articole de la același autor

Școala nr. 2 sau Școala Greacă, cum este cunoscută constănțenilor, a fost închisă în urmă cu doi ani, după ce numărul copiilor din Peninsulă a scăzut drastic. De atunci până la începutul acestui an, când - în sfârșit - clădirea a fost retrocedată Comunității Elene, care de mai bine de 15 ani făcea demersuri pentru a o recupera, s-a degradat.

"Binevoitorii" i-au spart geamurile, i-au distrus și mâzgălit pereții, au smuls caloriferele din pereți și chiar au făcut focul în fostele săli de clasă. În februarie, când imobilul a ajuns înapoi în proprietatea Comunității Elene, președintele Anton Traian Antoniadis semnala că a găsit "un dezastru".

"Este ceva de neimaginat!", afirma acesta la vremea respectivă și sublinia că primul pas pentru a putea reda clădirea funcționalității este realizarea unei igienizări, ulterior urmând să fie strânse fonduri pentru reabilitare.

Luni, a început curățenia la Școala Greacă.

"Începe să arate, încet - încet, a loc curat. Până acum, au fost scoase peste opt tone de gunoi, dar ceea ce mai este de scos va depăși per total 40 de tone. Important este că am început și ne vom opri când va dispărea și ultima buruiană", a afirmat Anton Traian Antoniadis.

Totodată, începând din această săptămână, fosta școală a fost rebranșată la energie electrică și apă curentă. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5204 secunde