Se desfășoară acțiuni intensificate de dezinsecție în toate cartierele orașului

Miercuri, 12 August 2020
197
Primăria municipiului Constanța continuă și săptămâna aceasta acțiunile de dezinsecție. Echipele care asigură acest serviciu stropesc în astăzi spațiile verzi și aleile dintre blocuri din cartierele: Inel I, Inel II, Anadalchioi, I.C. Brătianu, Faleză Nord și zona peninsulară cu substanțe care au rolul de a menține un nivel scăzut al densității insectelor care creează disconfort populației, precum și pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.


De asemenea, mâine se va acționa în Compozitori, Baba Novac, Tomis Plus, Palazu Mare, Sat Vacanță și Stațiunea Mamaia, iar vineri în Tomis Nord și Parc Tăbăcărie.


Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.


Măsuri suplimentare ce trebuie aplicate sunt cosirea la timp a vegetației ierbicole, folosirea cremelor, sprayurilor cu substanțe repelente, aplicarea tratamentelor chimice inclusiv în spațiile și clădirile abandonate, aplicarea zgărzilor antiparazitare la câini. De asemenea, conform recomandărilor Direcției de Sănătate Publică, populația este sfătuită să evite expunerea la înțepăturile țânțarilor, să împiedice pătrunderea acestora în locuințe, să asigure desecarea bălților de apă din jurul gospodăriei și să îndepărteze recipientele de apă stătută și gunoiul menajer.


Persoanele juridice și fizice din municipiu au obligația să efectueze activitățile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatorii autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L.M. Constanța nr. 184/2013 art. 3, alin. 3.Articole din aceeaşi secţiune

Pagina a fost generata in 0.1584 secunde