Se deschid restaurantele și cafenelele din Constanța

813
Se deschid restaurantele și cafenelele din Constanța - 1-1598634726.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, George Niculescu, a anunțat, în urmă cu scurt timp, că în județul Constanța se întrunesc condițiile necesare pentru redeschiderea restaurantelor și cafenelelor. Rata de îmbolnavire cu noul coronavirus este mai mică de 1,5 la mia de locuitori, așa cum impune Comitetul Național pentru Situații de Urgență. "Practic, de la 1 septembrie, ora 06:00, restaurantele și cafenelele își pot relua activitatea, în interior, respectând normele de distanțare socială, protecție și dezinfecție.


Pentru a se redeschide, însă, este nevoie ca rata de incidență cumulată a județului nostru să fie sub indicele de 1.5. Ce înseamnă asta? O rată de infectare, în ultimele 14 zile, de sub 1.5 cazuri la 1.000 de locuitori. În acest sens, cu multă bucurie și speranță că ne aflăm pe un drum bun, vă anunț că județul nostru are rată de incidență cumulată de 0.37, conform unei analize realizate de DSP Constanța! Pe scurt, administratorii restaurantelor și cafenelelor pot deschide, fără probleme! Dar, repet, respectând toate normele mai sus amintite.


Din fericire, în acest moment, toate localitățile din județul Constanța au rata de incidență sub coeficientul de 1.5. Cea mai mică rată, cu indice 0 (zero), se înregistrează în mai multe localități, printre care Costinești, Techirghiol, Tuzla, Hârșova, Lumina sau Corbu. La polul opus se află Poarta Albă, cu o incidență de 1.38, dar, tot sub limita impusă prin Hotărârea nr. 43 a CNSU.


Municipiul Constanța are un indice de 0.68, iar în zona litorală cifrele stau în felul următor: Mangalia - 0.22, Eforie - 0.09, Năvodari - 0.09. Mai departe, ține de fiecare dintre noi (autorități, operatori economici, cetățenii acestui județ), să menținem o rată de incidență cumulată cât mai scăzută", a anuntat prefectul judetului Constanta.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9516 secunde