Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament

866
Se caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament - programeducational1-1535734343.jpg

Articole de la același autor

Cu toții știm că în centrele de plasament se află multe suflete nevinovate, care au nevoie de încurajare și suport din partea adulților, pentru a putea merge pe drumul cel bun în viață. În acest scop, programul educațional "Ajungem MARI" caută până la data de 9 septembrie voluntari pentru 2.000 de copii din București și din 24 de județe. De ce? Prin intermediul acestui program, voluntarii vor petrece trei ore pe săptămână pentru a deveni prieteni, profesori și modele pentru copiii și tinerii din centre sociale și de plasament.

"Este nevoie de mai multă implicare din partea comunităților locale pentru ca acești copii și tineri cu un trecut trist să poată spera la un viitor mai bun. Ne dorim ca oamenii să înțeleagă că este nevoie de ei, de prezența și căldura lor, iar dacă stăm și așteptăm reforma statului sau a sistemului, lăsăm copiii din centre să crească fără repere și modele", a declarat Iarina Taban, director și fondator al programului.

"Una dintre cele mai prețioase lecții pe care o iau cu mine este aceea de a fi acolo. Ieri, azi, mâine, peste o săptămână, un an, până Ajungem Mari. Cred că doar împreună putem ajunge Mari sau doar oameni", a spus Delia, voluntar în Constanța.

Precizăm că prin proiectul de voluntariat, în urma selecției și a unui training inițial, voluntarii susțin în centre, săptămânal, timp de cel puțin șase luni, ședințe interactive de pregătire școlară, ateliere creative sau de cultură generală, punând mult accent pe încurajarea copiilor. Apoi, fiecare voluntar le transmite copiilor cunoștințele lui, în funcție de pasiuni și abilități, de la română, matematică și engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educație pentru sănătate sau financiară. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2947 secunde