Se apropie minivacanța de 1 Decembrie. Unde plănuiesc constănțenii să se plimbe

509
Se apropie minivacanța de 1 Decembrie. Unde plănuiesc constănțenii să se plimbe - fotofondminivacanta1decembrie-1509116121.jpg

Articole de la același autor

Constănțenilor le plac foarte mult minivacanțele și cum 1 Decembrie, zi liberă de la Guvern, pică vineri, cu siguranță vor profita din plin de week-end-ul prelungit pentru a ieși din oraș. Mai ales căm este precedată și de Sfântul Andrei, o altă zi liberă, așa că își pot aranja un sejur în toată regula.


Agențiile de turism au făcut deja pachete dintre cele mai atractive și se pare că deja mulți constănțeni și-au pregătit bagajele pentru un city break dincolo de granițele țării. Cele mai căutate destinații pentru perioada 29 noiembrie - 4 decembrie sunt Italia, Spania și Germania. Totodată, comparativ cu anul trecut, pentru aceeași perioadă, prețul zborurilor către aceste destinații diferă considerabil, fiind mai mici.


Europa, principala destinație


Cu ocazia week-end-ului prelungit de la finalul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie, care marchează Ziua Națională a României, interesul românilor pentru a străbate țările europene este tot mai mare față de 2016. În topul căutărilor pentru această perioadă este Italia, cu o creștere de 89% față de anul trecut, Roma fiind atracția principală.


Pe locul al doilea în căutările efectuate online se află Spania și în special Barcelona, care îi atrage pe călătorii români tot mai mult, în ciuda evenimentelor politice și economice petrecute în ultimele luni acolo. Cu o creștere asemănătoare în căutări este Austria, Viena fiind orașul către care cei mai mulți români plănuiesc să se îndrepte în minivacanța de 1 Decembrie.


Germania este în continuare o destinație atractivă și accesibilă pentru călătorii români, indiferent de sezon, iar pentru începutul lunii decembrie căutările de zbor au crescut cu 62% față de 2016 și cu 44% spre capitala Berlin.


Cele mai mari creșteri în căutări au fost înregistrate, însă, pentru Belgia, (+144 la sută), Franța (+120 la sută) și Portugalia (+102 la sută). Pentru finalul lunii noiembrie, mai mulți români au plănuit să se îndrepte în special către capitale - Bruxelles, Paris și Lisabona.


Zboruri mai ieftine


Deși Barcelona este pe locul al doilea în preferințele românilor pentru minivacanța de la finalul lunii noiembrie, prețul ofertelor de zbor către capitala Cataloniei are cea mai mare scădere, -29 % din top 10 cele mai căutate destinații. Totodată, față de prețurile înregistrate pentru aceeași perioadă a anului trecut, ofertele de zbor mai ieftine din anul acesta cu plecare din București sunt către Paris, Amsterdam și Viena.


Singurele destinații care au devenit mai scumpe pentru finalul lunii noiembrie 2017 față de 2016, când vine vorba despre ofertele de zbor, sunt Berlin și Bruxelles. Roma rămâne destinația din top cu oferte de zbor cu plecare din București ale căror preț nu s-a modificat, astfel că cei mai mulți că lători români care vor reveni în capitala Italiei, la finalul lunii noiembrie, pot lua în calcul un buget similar cu cel de anul trecut.


"Anul acesta, faptul că au existat mai multe sărbători legale pentru români față de anul trecut s-a văzut și în căutările efectuate online. Am observat că mulți dintre aceștia au căutat rute în Europa și, un exemplu recent, în acest sens, este creșterea semnificativă pentru destinațiile clasice – Roma, Barcelona și Berlin pentru week-end-ul prelungit de 1 Decembrie. Diferența de prețuri pentru zborurile operate de companiile aeriene mari poate fi un factor care a influențat decizia călătorilor români de a accesa ofertele lor și a-și rezerva o călătorie la sfârșitul lunii noiembrie. În același timp, planificarea unei călătorii în week-end-ul cu Ziua Națională a României ar putea fi legată și de necesitatea a tot mai multor români de a sărbători împreună cu prietenii și rudele din diaspora", este de părere Mircea Giurcă, reprezentantul unuia dintre cele mai renumite motoare de căutare online de vacanțe și zboruri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.357 secunde