Scutire la impozitul pe clădiri pentru imobilele monumente istorice cu fațadele refăcute

286
Scutire la impozitul pe clădiri pentru imobilele monumente istorice cu fațadele refăcute - scutiriimpozite-1530549164.jpg

Articole de la același autor

Proprietarii de clădiri vechi, încadrate ca fiind monumente istorice, pot beneficia de scutire la impozitul pe imobil, dacă renovează fațada. Potrivit reprezentanților Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, cetățenii care dețin în proprietate sau administrare clădiri clasate ca monument istoric, de arhitectură sau arheologic, cu fațada stradală și/sau principală renovată sau reabilitată beneficiază de scutire de la plata impozitului pe clădiri, cu excepția încăperilor care sunt folosite pentru activități economice.

"În vederea aplicării scutirii, constănțenii trebuie să depună la organul fiscal local autorizația de construire, eliberată cu respectarea prevederilor Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, procesul-verbal de recepție finală privind lucrările efectuate și actul prin care se face regularizarea taxei pentru autorizația de construire", explică cei de la SPIT Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4378 secunde