Schimbări în termoficare. „Reţelele se modernizează şi va scădea preţul gigacaloriei!”

1049

Articole de la același autor

Sistemul centralizat de încălzire al municipiului Constanţa este plin de cârpeli şi gata să cedeze în orice clipă. În al treisprezecelea ceas, autorităţile locale au gândit un plan pentru a-l moderniza, înainte de a-l pierde pentru totdeauna. RADET a fost îngropat, însă s-a născut o nouă firmă, Termoficare SRL, care va putea primi finanţări pentru a reface reţeaua de încălzire a oraşului.

 

Sistemul de termoficare din Constanţa intră, începând de anul acesta, într-un amplu proces de modernizare, cel puţin aşa îşi doresc autorităţile locale. Noua firmă ar urma să acceseze fonduri europene, bani cu care să înlocuiască toate conductele vechi de zeci de ani şi să modernizeze infrastructura. Potrivit administratorului special al RADET, Liviu Popa, cei 50.000 de consumatori casnici nu vor fi afectaţi de transferul de la RADET către Termoficare SRL. „Transformarea aceasta se face fără ca la consumatori să se înregistreze vreo deficienţă. Este o schimbare care se face pe documente şi nu pe activitatea propriu-zisă. Serviciul public de termoficare va funcţiona fără sincope, până când se va face transferul. Nu este niciun motiv de îngrijorare pentru consumatori, dimpotrivă, trebuie să fie un motiv de bucurie că se fac proiecte, se modernizează şi va scădea preţul gigacaloriei în final, nu vor mai fi întreruperi ale continuităţii serviciului, cauzate de avarii, nu vom mai avea atâtea intervenţii în trama stradală ca să stânjenim traficul sau în parcări ori alte zone”, a declarat, pentru „Cuget Liber, Liviu Popa.

Sute de creşe, grădiniţe şi şcoli, în sistem

În ce priveşte contractele, schimbarea lor va fi o formalitate şi se va face în urma notificării clienţilor. „În prezent, 50.000 de apartamente sunt racordate la reţeaua centralizată de termoficare. Din păcate, am fost peste 88.000, la un moment dat. De asemenea, sunt foarte multe instituţii de învăţământ, sunt creşe, grădiniţe, clădiri ale instituţiilor de învăţământ superior, cabinete medicale, spitale, dispensare, agenţi economici. Modernizarea sistemului înseamnă condiţii mai bune şi pentru toate acestea am certitudinea că în următorii 20, 35, 30 de ani, lucrurile vor fi pe un alt nivel de calitate, întrucât fiind instalaţii noi, conducte noi, dispar toate aceste disfuncţionalităţi generate în prezent de apariţia avariilor”, ne-a mai spus administratorul RADET.

Debranşaţii, invitaţi să se reconecteze

Însă principalul obiectiv este acela de a păstra în sistem pe cei care încă mai sunt racordaţi şi de a-i atrage înapoi pe cei deja debranşaţi. „Până la momentul acesta, a fost îndreptăţit constănţeanul să caute şi o variantă de a-şi asigura necesarul de confort termic în sezonul rece, întrucât nu se cunoşteau aspectele de modernizare a sistemului. Acum, când vedem că s-au făcut atâţia paşi în direcţia îmbunătăţirii, modernizării, redimensionării sistemului de termoficare nu mai sunt motive de îngrijorare, iar când performanţa investiţiilor va fi simţită de fiecare utilizator al sistemului public va genera, evident, în piaţă, o atragere naturală pentru că oricare dintre noi ne ducem către acolo unde ne este mai bine. Scopul nostru este să îmbunătăţim şi să modernizăm sistemul de termoficare, astfel încât cei care l-au părăsit şi cei care construiesc că dorească să fie conectaţi la acest sistem”, a mai spus Liviu Popa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4218 secunde