Schimbare radicală privind pandemia. Țara în care secțiile de ATI au internat mai mulți tineri decât vârstnici

534
Schimbare radicală privind pandemia. Țara în care secțiile de ATI au internat mai mulți tineri decât vârstnici - spitalhol-1618036787.jpg

Articole recomandate

În una dintre regiunile cele mai puternic afectate de pandemia de coronavirus de pe glob, America Latină, Chile a devenit un exemplu atipic - joi, autoritățile sanitare au anunțat că pacienții cu vârste de sub 39 de ani au devenit mai numeroși în secțiile de terapie intensivă decât cei de peste 70 de ani. Este vorba de o „schimbare radicală”, față de primul val al pandemiei, relatează AFP, citat de Agerpres.


„Constatăm o scădere constantă a pacienţilor internaţi cu vârste de peste 70 de ani, o stabilizare a numărului pacienţilor între 60 şi 70 de ani şi o creştere susţinută şi îngrijorătoare a grupului cu vârste sub 59 de ani”, a declarat joi Secretarul de Stat pentru Sănătate Alfredo Dougnac. El a adăugat că, de acum, „grupul celor mai tineri de 39 de ani l-a depăşit pe cel al pacienţilor de peste 70 de ani”.


Campania de vaccinare în masă, pe care statul chilian a demarat-o pe 3 februarie şi care a permis administrarea cel puţin a unei doze de vaccin pentru 7,2 milioane de persoane, precum şi apariţia noilor variante ale virusului SARS-CoV-2 ar explica această modificare. Un nou record al infectărilor zilnice (8.195) şi un nou record al pacienţilor internaţi la terapie intensivă (3.044) au fost stabilite joi. Chile a raportat un bilanţ de 1.051.270 de cazuri pozitive şi 23.979 de decese de la începutul pandemiei.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5464 secunde