Scandaluri și plângeri la poliție, pe aleea Egretei. "Aici, unii muncesc, alții se descurcă!"

2754

Articole de la același autor

Fără apă la robinete, în miezul verii, cu instalații electrice improvizate, dar cu boxa cu manele date la maximum, în fața blocului, așa locuiesc de ani de zile, locatarii blocului D1 de pe aleea Egretei din Constanța. Cei mai mulți nu au serviciu, trăiesc din alocațiile copiilor sau din ajutoarele sociale. Sunt clienți cunoscuți ai polițiștilor din zonă, care au fost chemați deseori să stingă scandaluri și care le fac vizite zilnice.



Zilele trecute, prezentam cititorilor noștri o situație revoltătoare, din cartierul CET, unde, pe aleea Egretei, la blocul D1, zeci de familii locuiesc în condiții improprii de igienă, fără apă, și unele și fără curent electric. Din păcate, au ajuns în această situație din cauză că nu și-au plătit facturile la apă și energie electrică. Mulți trăiesc de pe o zi pe alta, din ceea ce mai muncesc din când în când sau din alocațiile copiilor. Totuși, aceasta nu îi împiedică să sărbătorească, și în toiul zilei, cu manelele date la maximum, în fața blocului, așa cum i-am găsit noi cu prilejul vizitei în zonă.

"Aici, unii muncesc, alții se descurcă", ne-a sugerat unul dintre locatari, atunci când i-am întrebat dacă lucrează. Altul și-a scuzat prezența acasă, la orele prânzului, cu faptul că a rămas să își ajute un vecin să zugrăvească o garsonieră. Cu toate acestea, zona este recunoscută ca fiind una cu probleme, după cum admit și reprezentanții Poliției. "Imobilul

s-a aflat în gestiunea ENEL, respectiv CET, iar, pe parcursul anilor, mai multe locuințe au fost achiziționate de către diferite persoane cu titlu de proprietate. În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că în imobilul de pe aleea Egretei locuiesc aproximativ 50 de persoane, cu titlu de proprietari, chiriași, angajați ai ENEL și CET sau fără forme legale", susțin reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

"Perimetru de interes operativ"

Potrivit acestora, la nivelul Secției 5 Poliție, în perioada 1 ianuarie 2019 – 24 iulie 2020, au fost înregistrate 211 sesizări privind tulburarea ordinii și liniștii publice. "Precizăm faptul că polițiștii verifică, zilnic, zona menționată, întrucât perimetrul în cauză este considerat a fi de interes operativ. În urma verificărilor, nu s-au depistat persoane care să nu fie înregistrate în baza de date privind evidența populației", explică agentul de poliție Cristina Gavriloaie, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Totuși, polițiștii nu au dorit să ne răspundă la întrebarea privind câte dintre persoanele care locuiesc în blocul D1 cu sau fără forme legale sunt deja cunoscute cu probleme cu legea, având cazier judiciar. "Cu privire la stabilirea reședinței pe teritoriul municipiului Constanța, vă aducem la cunoștință faptul că nu există prevederi legale care să stabilească în sarcina locatarilor obligații în acest sens. Totodată, certificatele de cazier judiciar se eliberează de către organele de poliție doar la cererea persoanei în cauză sau în interes operativ", subliniază reprezentații IPJ în răspunsul formulat la solicitarea "Cuget Liber", referitor la situația cetățenilor care locuiesc în blocul D1.

Garsonierele au fost scoase la vânzare

La rândul lor, reprezentanții E-Distribuție, companie care are în proprietate imobilul, susțin că o parte din locuințe au fost vândute către foștii chiriași. Blocul este construit în anul 1974 și a avut ca destinație locuințe de serviciu pentru angajații IREC și Centrala de Termoficare a orașului (actualul CET). Ulterior, Enel a preluat patrimoniul IREC, iar intenția conducerii a fost de a vinde chiriașilor locuințele respective. Astfel, cei care au contracte încheiate pentru furnizarea de energie electrică beneficiază de curent electric. "În imobilul respectiv există 100 de garsoniere, iar pentru peste jumătate dintre acestea se află în derulare contracte active de furnizare de energie electrică cu furnizorul Enel Energie. Menționăm că societatea de distribuție a energiei electrice, E-Distribuție Dobrogea, deține în acest imobil un număr de 25 de unități locative, acestea fiind o parte a celor obținute în procesul de privatizare. Aceste unități locative sunt puse în vânzare, restul fiind deja înstrăinate", au declarat, pentru "Cuget Liber", reprezentanții E-Distribuție Dobrogea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6659 secunde