Scandalul din turism. Agențiile cer refacerea legislației și relicențierea societăților serioase

166
Scandalul din turism. Agențiile cer refacerea legislației și relicențierea societăților serioase - agentiiledeturism-1476019738.jpg

Articole de la același autor

Agențiile de turism care au apărut pe lista societăților lăsate fără licență de către Autoritatea Națională de Turism vin acum cu dezmințiri și încearcă să îi liniștească pe clienți că vacanțele lor sunt sigure. 


După ce Christian Tour a anunțat că va da în judecată ANT și va cere despăgubiri de un million de euro pentru defăimare, Eximtur informează că are asigurare și licență de turism în baza cărora funcționează 18 agenții în întreaga țară, inclusiv în Constanța. 


"Mutările de sedii, închiderea unor agenții francizate sau suspendarea activității unui punct de lucru pentru renovare reprezintă activități curente în cadrul unei companii mari, deținătoare de rețea proprie de vânzare și rețea de agenții francizate, iar retragerea anexelor de licență de bază este o procedură solicitată de lege, care nu îi afectează activitatea. Legea este de mult depășită în domeniul agențiilor de turism, în România încă se acordă câte o licență pentru fiecare punct de vânzare, după criterii de suprafață și dotări de birou, în timp ce polița de asigurare, de exemplu, se acordă pe societatea care administrează agenția sau agențiile de turism. În calitate de fost președinte ANAT, am cerut în repetate rânduri ministerului trecerea la licențierea activității de agenție, înăsprirea condițiilor de asigurare și garantarea banilor turiștilor, precum și realizarea unor baze de date corecte cu cei care desfășoară acest tip de activitate. Comunicarea retragerilor uzuale de licențe de punct de lucru ca retrageri disciplinare este o gravă eroare. Cred că Guvernul ar trebui să se implice de această dată mai serios și să înceapă refacerea legislației, relicențierea serioasă a agențiilor și construcția unei baze de date corecte", declară Lucia Nora Morariu, președintele Eximtur. 


Reamintim că, la începutul săptămânii trecute, Autoritatea Națională de Turism a ridicat licența de lucru a peste 1.300 de societăți comerciale aparținând unor agenții de turism, care nu au putut face dovadă plății asigurării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4825 secunde