Săptămână neagră pentru delfinii din Marea Neagră!

222
Săptămână neagră pentru delfinii din Marea Neagră! - saptamananeagradelfini-1567204110.jpg

Articole de la același autor

Cinci delfini au eșuat în ultimele șase zile pe litoralul românesc. Cazurile au fost înregistrate în Mamaia și Eforie, iar starea avansată de descompunere nu a permis stabilirea cauzei morții. 


Potrivit reprezentanților organizației nonguvernamentale Mare Nostrum, comparativ cu 2018, în 2019 s-au înregistrat cu aproape 50 la sută mai puține cazuri de delfini eșuați. Totuși, situația este în continuare foarte gravă. Patru din cele cinci exemplare identificate pe porțiunile de plajă din Mamaia și Eforie sunt marsuini, un singur exemplar fiind de afalin.
Din cauza stării avansate de descompunere, specialiștii de la ONG Mare Nostrum nu au putut stabili cauza exactă a morții. 
"Doar în cazul unui exemplar cu lungimea de 100 cm am putut stabili cauza decesului, aceasta fiind prinderea accidentală în plasa de pescuit. Față de anul trecut, avem mai puține cazuri de cetacee eșuate. Anul acesta, până în momentul de față, avem 37 de cazuri,  pe când anul trecut în aceeași perioadă erau 75 de cazuri", precizează Costin Timofte, asistent proiect în cadrul Mare Nostrum. 


Organizația derulează, în prezent, două proiecte care vizează în mod direct conservarea cetaceelor din Marea Neagră - Anemone și CeNoBS. Activitățile ajută la completarea imaginii privind distribuția și abundența cetaceelor din apele românești ale Mării Negre. 


Lunile trecute, în cadrul proiectului CeNoBS a fost demarată acțiunea de colectare de date la nivel bazinal prin intermediul unei expediții aeriene în spatiile aferente Ucrainei, României, Bulgaria, Turcia și Georgia, o extensie a Accobams Survey Initiative. Cât despre proiectul ANEMONE, în cadrul acestuia sunt organizate expediții marine de monitorizare a delfinilor, cu ajutorul voluntarilor ONG Mare Nostrum. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9656 secunde