Şantierul de la Ginecologie, departe de a fi încheiat. „Avem un spațiu de 150 de paturi, care nu produce”

1384

Articole de la același autor

Deşi este cea mai mare unitate sanitară din judeţ, Spitalul de Urgenţă Constanţa are şi secţii care nu sunt exploatate corespunzător, aşa cum este cazul secţiei de Ginecologie. În urmă cu aproximativ 6-7 ani, aceasta a fost închisă, în scopul renovării, iar pacientele sunt tratate, consultate şi operate pe alte etaje, pentru că şantierul de la etajul VII nu a fost încheiat.





Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Ioan Tiberiu Tofolean ne-a confirmat că spațiul alocat secției de Ginecologie nu funcționează. Cu toate acestea, a precizat managerul, în lista de investiții de anul acesta a fost trecută ca prioritară această reparație capitală a etajului VII. „Lucrările sunt estimate în jurul sumei de trei milioane de euro. Suntem conştienţi că avem aici un spațiu de 150 de paturi care nu produce, nu funcționează și asta se simte”, ne-a declarat directorul.

La rândul său, şeful secţiei Obstetrică- Ginecologie I, dr. Vlad Tica a declarat, la un moment dat, că suntem singurul oraş universitar al ţării care nu are o maternitate. Toate acestea, în condiţiile în care, în cea mai mare parte a timpului se confruntă cu o aglomeraţie care le depăşeşte capacitatea, având în vedere numărul de paturi care le este alocat la acest moment. Ca urmare, sunt blocaţi cu un şantier şi nu se ştie încă exact când li se va debloca spaţiul.



„Aceasta este o situaţie nefericită pentru noi, chiar dacă această maternitate a fost aprobată de foarte mulţi ani. Considerăm că renovarea acestei maternităţi este singura soluţie viabilă şi cred că pentru a rezolva această problemă este absolut necesar un efort din partea tuturor factorilor de răspundere. În acest fel, nu ne vom mai confrunta cu situaţii de infecţii ce nu pot fi izolate, în alte zone decât cele alocate lăuzelor”, a precizat acesta.



Alţi medici de pe secţie au declarat că, de peste patru decenii, de când a fost deschis spitalul, nu au fost efectuate niciodată lucrări ample de reparaţii, iar fluxul de pacienţi a fost continuu.

Desigur, situaţia este incomodă pentru toată lumea. Cadrele medicale sunt nevoite să îşi desfăşoare activitatea pe o porţiune din etajul IX, pentru că cealaltă jumătate de spaţiu îi revine secţiei de Chirurgie Ortopedică Pediatrică. Pe de altă parte, şi pacientele sunt nemulţumite şi toată lumea speră, pe viitor, la condiţii de spitalizare cât mai bune. „Este păcat ca o secţie cu o capacitate atât de mare cum este Ginecologia să nu aibă un spaţiu propriu şi să se descurce în aceste condiţii. Dacă această secţie ar fi renovată, toată lumea ar avea de câştigat. Doctorii vor avea săli moderne de operaţie, pacienţii alte condiţii şi toţi ar fi mulţumiţi. Acum, suntem înghesuiţi pe unde se poate”, ne-a declarat o pacientă. 





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5598 secunde