X
X
Mai multe ştiri online:

Șantierele la control! ITM a amendat constructorii

Ştire online publicată Joi, 05 Iulie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Începând cu 1 aprilie și până la data de 30 iunie, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) din Constanța a desfășurat prima etapă de control din cadrul Campaniei naționale privind respectarea prevederilor legale în ceea ce privește instruirea și informarea lucrătorilor în activitățile din domeniul construcțiilor.

Controalele au vizat 559 de lucrători, care își desfășoară activitatea pe nouă șantiere, din totalul de 30, despre existența cărora a fost informat ITM. În cazul celor 49 angajatori controlați, au fost aplicate 13 amenzi, în valoare de 49.000 lei și 124 de avertismente, plus 137 măsuri cu termen de remediere a deficiențelor constatate.

Potrivit șefului ITM, Eugen Bola, acțiunile de control au avut caracter inopinat și au urmărit modul în care angajatorii constănțeni respectă prevederile legale în ceea ce privește instruirea și informarea lucrătorilor din domeniul construcțiilor.

În primul rând, campania a urmărit creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor, în ceea ce privește necesitatea respectării cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă în activitățile de informare și instruire a lucrătorilor. Apoi, s-a avut în vedere stabilirea măsurilor care se impun, ca urmare a nerespectării de către angajatori și angajați a prevederilor actelor normative în domeniul securității și sănătății în muncă, în scopul prevenirii producerii evenimentelor și a bolilor profesionale.

Pe parcursul acțiunilor de control au fost descoperite o serie de deficiențe. Astfel, în nenumărate rânduri, angajatorii nu au asigurat condițiile necesare, pentru ca fiecare lucrător să primească o instruire suficientă și adecvată în domeniul securității și sănătății în muncă, în special sub formă de informații și instrucțiuni de lucru, specifice locului de muncă și postului său. De asemenea, mulți patroni le-au pus la dispoziție salariaților echipamente de protecție. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Luni, 14 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!" 31495 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Prima parcare subterană va fi inaugurată pe 1 Decembrie 2021!"
Social
Luni, 14 septembrie Foto : Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie 3979 vizite, 0 comentarii Atenţie, constănţeni! Bulevardul Tomis va deveni cu sens unic din 1 octombrie
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1484 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1267 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.2638 secunde