Şantier pe bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei. Arterele, modernizate cu fonduri europene

335
Şantier pe bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei. Arterele, modernizate cu fonduri europene - fondsantierpebulevardul11-1634146347.jpg

Articole de la același autor

Bulevardul 1 Mai şi Şoseaua Mangaliei vor intra în ample lucrări de reabilitare, din primăvara anului 2022. Cele două artere sunt cuprinse într-un proiect cu fonduri europene şi vor fi transformate considerabil: vor dispărea locurile de parcare de-a lungul şoselei şi vor fi introduse benzi unice pentru autobuze.



Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat, recent, contractul de finanțare pentru Îmbunătăţirea mobilităţii în municipiul Constanţa – zona bd. 1 Mai – Şoseaua Mangaliei. Valoarea totală a proiectului este de peste 69 de milioane de lei, contribuţia financiară a municipiului fiind de 1,4 milioane lei.

„Am semnat un contract extrem de important pentru Constanța. Vom reconfigura total peste patru kilometri de tramă stradală. Se vor executa lucrări complexe care vizează carosabilul, traseele pietonale, pistele de biciclete, stațiile de autobuz, mobilierul urban sau iluminatul public. Totul pentru a crește calitatea vieții locuitorilor”, a transmis primarul Vergil Chiţac.

Astfel, infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei va fi resistematizată prin introducerea benzilor speciale pentru transportul public şi încurajarea deplasării pietonale și cu bicicleta. De asemenea, va fi adaptată la nevoile persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă.

Trei kilometri de piste de biciclete

Spațiul public urban va fi reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 metri pătraţi, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de 26.182 metri pătraţi. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de 3.198 m și piste de biciclete pe o lungime de 3.048 metri.

Investițiile în amenajări urbane cuprind: 15 stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizație unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat, spații verzi mediane și sistem de irigații. Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă prin marcaje și indicatoare speciale.

„Condițiile de mediu vor fi îmbunătățite prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cauzate de transportul motorizat”, susţin reprezentanţii Primăriei Constanţa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4958 secunde