S-au săturat de salariile mici! Angajații OPC amenință cu proteste și boicotarea activității

490
1
S-au săturat de salariile mici! Angajații OPC amenință cu proteste și boicotarea activității - fondopc-1465401072.jpg

Articole de la același autor

Angajații din cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, membri de sindicat ai organizației sindicale a Sindicatului Național al Funcționarilor Publici (SNFP), se solidarizează cu colegii lor din cadrul celorlalte comisariate județene din țară și susțin protestul organizat de aceștia.

"Colegii noștri, membri din sindicatul SNFP, le solicită în mod imperativ guvernanților adoptarea ordonanței de urgență privind eliminarea discriminărilor și discrepanțelor salariale din sistemului bugetar, care fac ineficientă activitatea lor. De asemenea, cer egalizarea pe funcții publice similare în conformitate cu ceea ce s-a stabilit pe parcursul negocierilor în administrația publică", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele organizației sindicale SNFP din cadrul CJPC Constanța, Dumitru Mardare.

Ample proteste de stradă

Potrivit acestuia, personalul administrației publice centrale și locale se află în pragul unei crize ce ar putea duce la ample proteste de stradă și boicotarea activității curente a administrației. Cele trei obiective ale strategiei SNFP sunt: echivalarea salariilor pe funcții publice similare la nivelul unității, promovarea legii unitare privind salarizarea personalului bugetar și protecția juridică a funcționarilor publici în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

"Prin politica salarială practicată, Guvernul Cioloș a slăbit semnificativ activitatea sistemului instituțional al ANPC, favorizând migrația funcționarilor publici către instituții publice cu o salarizare mai bună, descurajând recrutarea de personal. Actualmente, la nivelul unor județe această instituție funcționează la cota de avarie, cu până la două echipe de control, afectând astfel interesul consumatorilor. Acțiunea colegilor noștri trage un semnal de alarmă și asupra discrepanțelor salariale existente între instituții similare de control, respectiv ANSVSA pe fondul negocierilor eșuate la nivel guvernamental, cu privire la înlăturarea discrepanțelor salariale dintre instituții publice cu activități similare", a precizat și Sebastian Oprescu, președintele SNFP.

Comentează știrea

gigel
9 iunie 2016
opc

au salarii cat merita si cata treaba fac,daca te duci la ei si depui o reclamatie ,se sterg cu ea la cur...deci merita salariu de cacat

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5269 secunde