S-au mărit salariile în Sănătate! "Plățile trebuie să se acorde retroactiv"

10998
3
S-au mărit salariile în Sănătate!

Articole de la același autor

Reprezentanții SANITAS Constanța anunță și solicită în același timp mărirea cu 15 procente a salariilor pentru asistenții șefi și asistenții coordonatori și cu cinci procente pentru personalul sanitar cu gestiune. Totodată, SANITAS a înaintat o cerere oficială conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța (SCJU), pentru a pune în aplicare cât mai repede dispoziția Ministerului Sănătății. 


"Ministerul Sănătății a dat dreptate Sindicatului SANITAS Constanța, în ceea ce privește creșterea salariului de bază avut, cu 15%, a asistenților șefi și asistenților coordonatori, și cu 5% a personalului cu gestiune. 


Am solicitat conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sfântul Apostol Andrei» Constanța acordarea retroactivă a acestor drepturi din momentul aplicării Legii 250/2016", a declarat Nicolae Manea, pre-ședintele Sindicatului SANITAS Constanța.


Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, "conform prevederilor legale în vigoare, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare, cu modificările și completările ulterioare, persoanele care exercită funcțiile de asistent șef și/sau coordonator, pe perioada cât îndeplinesc aceste funcții, beneficiază de creșterea salariului de bază avut cu 15%. De asemenea, beneficiază de creșterea salariului de bază avut, cu 5%, persoanele care exercită funcțiile de chimist, biochimist, farmacist, asistent medical și alt persoanl cu gestiune. Procentele respective se aplică la salariile de bază stabilite conform legii".


Comentează știrea

unu'
10 martie 2017
totusi...

bugetarii, in special cei din sanatate, DOAR CER.... dar ei, ce ofera societatii, celor care le platesc salariile ??? mai taie putin din nesimtirea,lacomia, indiferenta cu care ne trateaza, pe banii nostri? Cate halate albe au ajuns in inchisoare pt spaga ? care se ia zilnic, caci ei nu traiesc din salarii, care oricum sunt muult prea mari pt munca depusa si calitatea muncii.... stiti ca o asistenta la spitalul jud Cta, ajunge si la 4000 lei net? aveti idee cat ia spaga in 30 zile ?

Felicia
10 martie 2017
Salarii in sanatate

Ceva nu inteleg eu!Cum adica din bani tai sunt platiti cei din sanatate?Platesti impoxite si taxe la stat?Sigur!Si ei platesc!Tu,privat,platesti impozite la salariul minim,el,angajatul din sanatate pateste dupa adevaratul sau salariu.La privat,se stie,patronul te a gajeaza cu sal minim si restul la plic.Adica ba i neimpozabili.

Perfect adevarat
10 martie 2017
Perfect adevarat

"Totusi "ai spus tot,perfect adevarat

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0253 secunde