S-au găsit soluții pentru educarea locuitorilor din Siminoc

349
S-au găsit soluții pentru educarea locuitorilor din Siminoc - proiect-1533831895.jpg

Articole de la același autor

Elevii Școlii Gimnaziale "Adrian V. Rădulescu" Murfatlar - structura Siminoc sunt prinși, încă, în proiectul "Împreună pentru viitor la Siminoc", un sub-grant derulat de Asociația "Împreună pentru Viitor" din Constanța, în perioada 15 iunie- 30 octombrie, în cadrul proiectului "Make Europe Sustainable for All". Acest proiect este finanțat de Programul de Educație pentru Dezvoltare și Creștere a Gradului de Conștientizare al Directoratului General pentru Dezvoltare și Cooperare din cadrul Uniunii Europene și combină expertiza și experiența a 25 de parteneri din 15 țări europene. Precizăm că în România proiectul este implementat de Fundația "World Vision" România. 


Potrivit organizatorilor, proiectul se adresează comunității din Siminoc, județul Constanța, și urmărește stimularea membrilor acesteia în a găsi soluții pe plan local la nevoile pe care le identifică și a acționa în scopul rezolvării lor. Cu această ocazie, membrii comunității sunt informați despre oportunitățile oferite de proiect și sunt invitați să ia parte la activitățile proiectului în cadrul căruia s-a format un grup de inițiativă și acțiune locală.


Grupul de inițiativă, format din 15 elevi din clasele V-VIII, va elabora și va implementa, alături de membrii Asociației "Împreună pentru Viitor" din Constanța, de profesorii și părinții voluntari, un număr de patru planuri de acțiune. Aceste planuri de acțiune, care au la bază nevoile comunității, identificate de elevi, vor ajuta la creșterea gradului de participare al tinerilor în comunitate, la reducerea inegalităților sociale și educarea locuitorilor din Siminoc în spiritul activismului civic.


"Cu convingerea deplină că lumea copilăriei este o resursă inepuizabilă de sinceritate, joc și inocență, acest proiect construiește viitorul în satul Siminoc. Grupul de inițiativă format identifică nevoile comunității, elevii devenind agenți ai schimbării în reducerea inegalităților sociale și în educarea locuitorilor în spiritul activismului civic, prin valorificarea creativității și a dorinței lor de implicare socială", a declarat Nicoleta Neacșu, învățător la școala din Siminoc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.697 secunde