S-a stins din viață renumitul prof. univ. dr. Constantin Bușe

422
S-a stins din viață renumitul prof. univ. dr. Constantin Bușe - profesor-1576529866.jpg

Articole de la același autor

Profesorii Facultății de Istorie și Științe Politice (FISP) din cadrul Universității "Ovidius" își exprimă regretul la vestea decesului prof. univ. dr, Constantin Bușe, care a decedat, la vârsta de 80 de ani. Cadrul didactic a primit în anul 2007, la Constanța, titlul de Doctor Honoris Causa și a fost a fost prezent în cadrul FISP, în activități de evaluare și în comisii de doctorat. În plus, distinsul dascăl a fost implicat în organizarea unor manifestări științifice de amploare, dintre care amintim Comisia academică de istorie româno-franceză, ale căror lucrări au fost găzduite de către universitatea de la malul mării în anul 2008.
De-a lungul timpului, istoricul Constantin Bușe a câștigat o reputație națională și internațională prin studiile și volumele dedicate relațiilor internaționale și regimurilor politice din Europa, America Latină și Extremul Orient. Drept urmare, moartea sa reprezintă o pierdere importantă pentru comunitatea istoricilor români.


"Am avut onoarea să fiu doctoranda prof. univ. dr. Constantin Bușe. Aș putea vorbi despre domnia sa zile întregi, deși îmi este foarte greu să o fac la timpul trecut. A fost profesorul total. Am învățat multe de la marele istoric Constantin Bușe: de la analiza Relațiilor Internaționale și integrare Euro-Atlantică, până la modul de prezentare și înțelegere a vieții cotidiene, indiferent de timp și spațiu. Lecțiile profunde pe care le-am putut admira și învăța de la profesorul meu au fost cele despre viață,  despre demnitate, despre cum poți să fii, în primul rând om, într-o lume ce nu mai e cum era cândva...Mă suna mereu să îmi spună să scriu, iar eu aveam mereu altceva de făcut. Acum, da! Voi scrie, domnule profesor! Vă promit!", a declarat conf. univ. dr. Mariana Cojoc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6372 secunde