S-a dat startul Programului „Casa Eficientă Energetic”

Duminică, 20 Septembrie 2020
202

Articole de la acelaşi autor

Ministerul Mediului a lansat pe 15 septembrie Programul „Casa Eficientă Energetic” prin care sunt finanţate persoanele fizice care vor să-şi îmbunătăţească energetic locuinţele. Aproximativ 9.000 de proprietari pot accesa prima energetică în valoare de 15.000 de euro, (aproximativ 70.000 de lei), fonduri nerambursabile.

Peste 6.657 de români s-au înscris până în acest moment în cadrul programului „Casa Eficientă Energetic”, se arată în datele publicate vineri, pe Facebook, de Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Potrivit sursei citate, în primele patru minute de la startul programului, în data de 15 septembrie, în aplicaţia online, au fost înscrise 340 de dosare. Bugetul programului pentru acest an este de 430 de milioane de lei.

„Se pot primi cereri până la 150% din totalul bugetului alocat. În cazul în care bugetul va fi depăşit, există resurse pentru a-l suplimenta”, a declarat ministrul Mediului, Costel Alexe.

Acesta a mai spus că programul este destinat îmbunătăţirii situaţiei actuale din România, unde cele mai multe case nu sunt izolate.

„Pierderile de energie ajung până la 30% doar prin pereţii exteriori sau la 25% prin geamuri sau acoperiş. Programul nostru are o mare componentă de mediu, dar şi una economică şi social”, a precizat ministrul Mediului.

Prima energetică acoperă 60% din valoarea fiecărei investiţii şi poate fi folosită pentru instalarea de ferestre izolante, izolarea acoperişului, a pereţilor exteriori, montarea unei centrale mai eficiente, a panourilor solare, sisteme de ventilaţie, corpuri de iluminat cu LED, senzori de mişcare, robineţi şi conducte noi etc. Mai multe informaţii găsiţi accesând link-ul https://afm.ro/. 
Articole pe aceeasi tema

Pagina a fost generata in 0.2505 secunde