S-a aprobat legea potrivit căreia orele petrecute în drum spre muncă sunt considerate timp de lucru

613
S-a aprobat legea potrivit căreia orele petrecute în drum spre muncă sunt considerate timp de lucru - munca-1476709569.jpg

Articole recomandate

Curtea Europeană de Justiție a aprobat legea conform căreia orele petrecute de angajați în drumul spre locul de muncă vor fi luate în considerare drept perioadă de lucru, scrie romanialibera.ro. Astfel, drumul spre locul de muncă, la începutul zilei și respectiv dinspre locul de muncă va fi introdus în programul de lucru. Decizia îi vizează pe angajații care nu au un sediu fix de lucru.

Potrivit Curții Europene de Justiție, această decizie protejează "sănătatea și siguranța" angajaților, care pot cere să le fie plătite orele petrecute pe drum.

În ceea ce privește concediul medical, angajații care se îmbolnăvesc în timpul concediului anual de odihnă vor putea să ceară reprogramarea concediului de odihnă, precizează sursa citată.

Această decizie a stârnit și anumite controverse, considerându-se că angajații ar putea să își mărească dreptul la concediu declarând că sunt bolnavi, deși nu este adevărat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.4072 secunde