RUJEOLA FACE RAVAGII ÎN CONTINUARE. 64 DE COPII, INTERNAȚI LA BOLI INFECȚIOASE

204
RUJEOLA FACE RAVAGII ÎN CONTINUARE. 64 DE COPII, INTERNAȚI LA BOLI INFECȚIOASE - rujeola-1498108315.jpg

Articole recomandate

Numărul cazurilor de rujeolă a crescut extrem de mult în ultimele două luni, iar medicii spun că se poate vorbi despre un val epidemic de rujeolă. 


În prezent, 64 de copii sunt internați în Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov, majoritatea fiind sugari nevaccinați.


Potrivit autorităților sanitare din județ, în luna mai s-au înregistat 51 de cazuri confirmate, iar în iunie până acum au fost semnalate 49 de cazuri, însă nu toate au fost confirmate. 


Autoritățile brașovene spun că numărul de cazuri este foarte mare în condițiile în care la Brașov în primele patru luni ale anului au fost în total 65 de cazuri de rujeolă, și nici nu a fost criză de vaccin. În luna mai, s-au primit 3.800 de doze de vaccin împotriva rujeolei.


"A crescut foarte mult numărul de îmbolnăviri pentru că s-a dus o campanie împotriva vaccinării, în general. Aproape toți copiii care s-au îmbolnăvit erau nevaccinați. Sigur, mai există și reacții adverse, dar rujeola este una dintre cele mai contagioase boli și poate determina manifestări clinice și forme grave", a declarat dr. Claudia Bularca, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Brașov.


Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, doar 70% dintre copiii din Brașov sunt vaccinați. În aceste condiții, medicii le recomandă părinților să-și ducă copiii la medic încă de la primele simptome.


Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România, din 30 septembrie și până în 11 iunie a fost de 7.233. De asemenea, au fost înregistrate 30 de decese, dintre care opt în județul Timiș, cinci în județul Arad, șase în județul Dolj, patru în județul Caraș-Severin și câte unul în Capitală și în județele Bihor, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galati, Mureș.


Rujeola (pojarul) este o boală infecțioasă care duce frecvent la complicații. Potrivit medicilor, din patru persoane care fac rujeolă una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală.










Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.554 secunde