Românii, fani de gadgeturi! Au cel puțin o tabletă sau un smartphone în casă

138
Românii, fani de gadgeturi!  Au cel puțin o tabletă sau un smartphone în casă - romaniisuntfani-1442942322.jpg

Articole de la același autor

În mai mult de o treime din gospodăriile din Constanța, există cel puțin o tabletă sau un smartphone.

Potrivit unui studiu recent al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, peste jumătate din familii au cel puțin un laptop în proprietate sau folosință.

Media pe gospodărie la tablete este de 1,1 echipamente, iar pentru telefoanele inteligente 1,5 per gospodărie. 50 la sută dintre români au acces la internet mobil prin telefon, pe baza unui abonament de telefonie ce are inclus și internet, 35 la sută prin telefon pe baza unei cartele preplătite cu o extraopțiune de internet mobil, iar 25 la sută au acces prin intermediul unui stick sau card USB cu abonament. 67 la sută dintre abonamente/extraopțiuni, 70 la sută dintre cartelele preplătite, respectiv 45 la sută dintre tablete/carduri USB pentru acces la internet mobil dispun de trafic limitat, în timp ce 33 la sută dintre abonamente/extraopțiuni, 30 la sută dintre cartelele preplătite cu acces, respectiv 55 la sută dintre tablete/carduri USB sunt cu trafic nelimitat sau nelimitat cu anumite restricții la internet mobil.

În general, 55 la sută dintre utilizatorii de internet mobil cu trafic limitat au răspuns că sunt atenți la modul în care folosesc acest trafic, nedepășindu-l niciodată. Alți 24 la sută declară că îl folosesc foarte rar dincolo de limita de trafic și numai 10 la sută admit că acest lucru li se întâmplă des sau foarte des. 38 la sută dintre cei care depășesc traficul inclus renunță la a mai folosi internetul mobil în perioada respectivă de facturare, în timp ce 60 la sută continuă să îl folosească, fie plătind costuri suplimentare, fie suportând viteze mult mai mici.

În cazul serviciilor de internet mobil, românii plătesc, în medie, 58 de lei pentru un serviciu achiziționat în mod individual, în timp ce, pentru un pachet de servicii cu internet mobil plătesc 109 lei. Cei mai mulți utilizatori plătesc între 23 și 45 de lei pentru un serviciu individual, iar pentru un pachet de servicii, peste 90 de lei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2901 secunde