X
X
Mai multe ştiri online:

Românii care muncesc în industria cărnii în Germania vor semna contracte de muncă direct cu angajatorii germani

Ştire online publicată Joi, 13 August 2020. Autor: Cuget Liber Online.


Lucrătorii români care muncesc în industria cărnii în Germania vor semna, de la 1 ianuarie 2021, contracte de muncă direct cu angajatorii germani, și nu cu companii care intermediază forța de muncă, a transmis ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, potrivit Digi24.


Ministrul Muncii a arătat că modificarea condițiilor de muncă pentru acești lucrători români din Germania se datorează implicării omologului său german, Hubertus Heil, în îmbunătățirea condițiilor de muncă ale lucrătorilor români.


"Imediat după discuțiile purtate cu ocazia deplasării mele în Germania în luna mai, ministrul Heil s-a implicat în pregătirea (între timp și adoptarea) unor schimbări ambițioase în legislația germană a muncii, în primul rând, prin întărirea responsabilității angajatorilor față de angajați. În industria cărnii se lucra prin intermediari, folosindu-se contracte de antrepriză. Se vor schimba lucrurile; de la 1 ianuarie - cetățenii străini inclusiv românii vor avea contract de muncă individual direct cu angajatorul, proprietarul firmei astfel acesta fiind direct responsabil de condițiile de muncă ale tuturor angajaților", a scris Violeta Alexandru.


Ministrul Muncii a mai susținut că autoritățile germane vor obliga angajatorii germani să înregistreze cu acuratețe orele lucrate de lucrătorii români.


"Mulți dintre românii care lucrează în străinătate îmi scriu despre faptul că nu le este respectat programul de muncă din contractele de muncă. În Germania se va introduce un control strict al programului de muncă. Evidența orelor de muncă se va ține electronic. S-a început în industria cărnii. Este bine și pentru angajator pentru că are o evidență strictă a prezenței la serviciu, dar mai ales pentru angajați pentru că vor putea evalua la finalul lunii sau la finalul contractului, după caz care este toată activitatea depusă și care sunt drepturile salariale cuvenite mai ales în situația în care efectuează ore suplimentare", a notat Violeta Alexandru.


Ministrul român al Muncii a explicat că i-a propus omologului german introducerea în toate contractele de muncă pentru lucrătorii români a unor standarde minime care să aibă ca efect eliminarea completă a posibilității ca muncitorii români să nu înțeleagă anumite condiții din document, după cum se plâng în prezent mulți angajați români din Germania că se întâmplă.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Politică-Administrație
Vineri, 18 septembrie Foto : Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!" 16554 vizite, 0 comentarii Marian Vasiliev: "Vă place cum arată acum Parcul Tăbăcăriei? Va fi cel mai frumos parc al României!"
Economie
Sambata, 19 septembrie Foto : Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși! 2527 vizite, 0 comentarii Domnule Gheorghe Bosînceanu, nu credeam că vei reuși!
Social
Marti, 15 septembrie Foto : Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat 1522 vizite, 0 comentarii Fostul primar Marian Iordache a trecut în eternitate! Cum putea fi salvat
Cultură-Educație
Miercuri, 16 septembrie Foto : Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă 1488 vizite, 0 comentarii Doliu la Teatrul de Stat! A încetat din viaţă actorul Alexandru Mereuţă
Eveniment
Marti, 15 septembrie Foto : GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni 1269 vizite, 0 comentarii GALERIE FOTO / Liberalul Marian Iordache, condus pe ultimul drum de medgidieni
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.4036 secunde