România va renunța la vaccinul AstraZeneca în ianuarie 2022

291
România va renunța la vaccinul AstraZeneca în ianuarie 2022 - astrazene-1637665754.jpg

Articole recomandate

România va renunța, cel mai probabil, la vaccinul AstraZeneca începând din ianuarie 2022, din cauza numărului mic de doritori, a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiță. Propunerea a fost făcută oficial Ministerului Sănătății de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.


"În unanimitate s-a luat decizia la nivelul CNCAV să propunem Ministerului Sănătății să renunțăm la vaccinul AstraZeneca din ianuarie 2022, având în vedere că este un număr foarte mare de persoane care se vaccinează cu acest tip de vaccin. Flacoanele sunt multi-doză, cu 10 doze, iar procentul de doze sacrificate este foarte mare. Din punct de vedere cost-eficiență a fost propunerea pe care noi am adresat-o Ministerului Sănătății", a anunțat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.


În acest moment, în România nu sunt disponibile doze de vaccin AstraZeneca, dar țara noastră urmează să recepționeze o nouă tranșă din acest vaccin pentru persoanele care au făcut doza 1, a mai anunțat Valeriu Gheorghiță.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.4212 secunde