România va găzdui un Centru de Echipare și Întreținere a elicopterelor civile și militare Black Hawk

159
România va găzdui un Centru de Echipare și Întreținere a elicopterelor civile și militare Black Hawk - 1-1599152732.jpg

Articole recomandate

România va avea oportunitatea de a găzdui un Centru de Echipare și Întreținere a elicopterelor civile și militare Black Hawk, conform unui Memorandum de Înțelegere semnat joi la București între Romaero și grupul Sikorsky, informează Digi24.


În continuarea acordului semnat între Sikorsky, parte a grupului Lockheed Martin, și Romaero în martie 2018, noul Memorandum de Înțelegere reiterează angajamentul de a crea locuri de muncă pentru specialiști cu înaltă calificare, programe educaționale bazate pe tehnologie, oportunități de cercetare și dezvoltare și beneficii pentru mai multe sectoare ale industriei românești. De asemenea, noul acord ar putea conduce la executarea de către Romaero a operațiunilor de personalizare și modernizare a elicopterelor Black Hawk operate în România și, ulterior, în Europa Centrală și de Est.


Producătorul de elicoptere Black Hawk, PZL Mielec, parte a grupului Lockheed Martin și una dintre cele mai importante companii din industria aerospațială din Polonia, va colabora cu Romaero pentru a dezvolta planul centrului de mentenanță din București. Acesta va deveni baza operațiunilor prin care Romaero ar putea deservi viitoarea flotă de elicoptere multi-rol Black Hawk, achiziționate de guvernul României, dar și aparținând altor operatori, pentru misiuni civile și militare.


"Această potențială cooperare regională, prevăzută de Memorandumul de Înțelegere, va oferi României puterea economică, gândirea pe termen lung. Am apreciat, de asemenea, invitația RomaeroO către industria aeronautică românească și presupun că domnul director general s-a referit la IAR Brașov, se va referi în continuare și la Avioane Craiova și la Aerostar Bacău și la toate companiile și institutele de cercetare din domeniu, pentru că-mi doresc ca sub umbrela Lockheed Martin să creăm un pol de dezvoltare în cadrul industriei aeronautice românești", a declarat Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8694 secunde