România trebuie să găsească alternative la mixul actual de energie pentru a scădea emisiile nocive

242
România trebuie să găsească alternative la mixul actual de energie pentru a scădea emisiile nocive - 3laszloborbelygov19758600-1605033575.jpg

Articole recomandate

România are nevoie să găsească alternative la mixul actual de energie pentru a scădea emisiile nocive în concordanţă cu ambiţiile europene, unde ţinta este ca 35% din energia electrică să provină din centralele eoliene offshore, a declarat, marţi, Laszlo Borbely, în conferinţa la nivel înalt a ţărilor din regiunea Mării Negre, găzduită de Guvernul României, potrivit Agerpres.


"Rolul de catalizator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă nu se limitează la nivelul naţional, ci se extinde la nivel regional. Am reuşit astăzi, într-un context dificil, să aducem împreună reprezentanţi de nivel înalt ai tuturor ţărilor din regiune. Implementarea Obiectivelor pentru Dezvoltare Durabilă poate reprezenta un adevărat motor al intensificării colaborării pentru creşterea economică sustenabilă a statelor din regiunea Mării Negre. Un bun exemplu ar putea fi exploatarea sustenabilă a surselor de energie. România are nevoie să găsească alternative la mixul actual de energie pentru a scădea emisiile nocive în concordanţă cu ambiţiile europene. Pe lângă gazele naturale a căror exploatare este deocamdată incertă, centralele eoliene offshore ar putea reprezenta o soluţie, mai ales că la nivelul UE ţinta este ca 35% din energia electrică să provină din astfel de surse", a spus Borbely.


Oficialul a precizat, totodată, că speră ca, în această săptămână, să aibă loc o şedinţă a comisiei interdepartamentale pentru discutarea raportului referitor la cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD).








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7735 secunde