România, codașă la turism! Hotelierii se plâng de drumuri și de lipsa de personal calificat

1621
4
România, codașă la turism! Hotelierii se plâng de drumuri  și de lipsa de personal calificat - fotofondturism-1491579801.jpg

Articole recomandate

Cu minivacanța de Paște la câteva zile distanță, cu ministru nou la Turism, cu voucherele de vacanță aproape tipărite, litoralul se pregătește de un nou sezon record. Hotelierii estimează o creștere semnificativă a nu-mărului de turiști. Autoritățile locale au stabilit deja un calendar bogat de evenimente și cu toții speră că vor da lovitura.


Însă nu toți sunt la fel de optimiști. În raportul global pentru anul 2017 dedicat competitivității turismului, România a căzut două locuri, de pe locul al 66-lea în anul 2015, pe locul al 68-lea, din 136 țări analizate. 


"În Europa de Est suntem pe locul al șaselea, după Slovenia, locul 41, Bulgaria, locul 45, Polonia, locul 46, Ungaria - 49 și Slovacia - 59. Ca să înțelegem totuși cât de departe suntem de potențialul pe care l-am putea atinge, să remarcăm un indicator de referință. Avem un număr de 2.234.520 de turiștri străini care intră pe an în România, în timp ce Bulgaria sau Ungaria, țări cu populația la mai puțin de jumătate față de cea a României, au aproximativ 7.099.000, res-pectiv 14.316.000 de turiști străini anual", a declarat Andreea Paul, președintele INACO.


Ultimii șase din lume!


Unul dintre motivele pentru care România stă atât de prost la capitolul turism este, se pare, calitatea drumurilor, unde ne clasăm pe locul al 126-lea din cele 136 de țări luate în considerare. 


"La ușurința de a găsi angajați calificați stăm mai rău, chiar foarte rău, pe locul al 130-lea. Legenda că în România sunt oameni calificați s-a prăbușit din cauza emigrației forței de muncă, mulți oameni chiar lucrează în serviciile turistice ale marilor țări turistice din Europa - Italia, Spania, Franța, Anglia. Dar și mai rău stăm, pe locul al 131-lea - doar cinci țări din lume stau mai prost - la prioritatea pe care o acordă Guvernul turismului, deși turismul era una dintre căile tradiționale de creștere a PIB-ului în România, cel puțin în declarațiilor multor politicieni. Dar, cel mai terifiant este faptul că suntem pe locul al 131-lea în lume la eficiența marketingului și brandingului în a atrage turiștii în România", mai spune președintele INACO. 


Probleme la podul Agigea și pe autostradă


Hotelierii confirmă cele prezentate în raport și se plâng atât de calitatea drumurilor, cât și de faptul că nu găsesc oameni pregătiți. 
"Vânzările merg excelent, chiar mai bine decât anul trecut. Pe 26, 27 aprilie, sosesc primii turiști. Însă să sperăm că nu vom mai avea problemele din anii trecuți, cu podul de la Agigea, cu aglomerația de pe autostradă. Și cu forța de muncă este jale. Dacă își închipuie cineva că putem oferi servicii turistice de calitate cu oameni luați de pe stradă sau de la țară, se înșeală", a declarat Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia.


Comentează știrea

Drum bun
8 aprilie 2017
Sfat demn de urmat pt turisti

Tampiti sa fie bucurestenii sa vina in mamaia sau in alte statiuni in weekenduri. Daca vor mizerie, mucegai, nervi, toxiinfectii alimentare, sa fie jecmaniti si sa-si bata joc de ei niste patroni avari care nu stiu turism si nici nu au invatat 27 ani, nu au decat. Daca sunt destepti se duc in Bulgaria, Turcia, Grecia, Ungaria, etc

fugiti de ce este aici
8 aprilie 2017
Asa nu

Acum cativa ani buni, unul din posturile de tv cele mai urmarite, a prezentat saptamanal un fel de serial cu exemple clare si concrete de cum se face turism in alte tari, tari renumite pt asa ceva. Se pare ca patronii din turism de la noi nu au invatat nimic. Ce vedem noi azi este demonstratia ca ei sunt zero, sunt antiturism.

Dragnea
8 aprilie 2017
La pușcărie cu penalii din turism

"Patronii din turism să de-a salarii decente angajaților, minim 3000 de lei pe lună și să vedeți cum găsesc oameni dispuși să muncească, dar pentru minim pe economie și nu ești sigur că îi vezi și pe ăia nimeni numai vine să muncească degeaba.

HOTELIER BUCOVINEAN
9 aprilie 2017
PT.TURMA HOTELIERILOR

CRED CA VA APUCA PLANSUL, IMBECILI NESATUI, CA NU AU LARGIT OLANDEZII MAI MULT PLAJA. ATI PUS PATURILE PANA IN BUZA APEI, CERETI PT O UMBRELA MAI MULT DECAT PLATITI UN ANGAJAT PE ZI, AVETI NISTE SERVICII DE CACAT SI TOT PLANGETI. ASI VREA SA STIU DACA UNUL DIN ACESTI "HOTELIERI" AU FACUT MACAR ODATA O PLIMBARE PE PLAJA? VA SPUN EU, SLALOM DA,SE POATE PLIMBARE NU.AM VRUT SA STAU INTRE PATURI SI UMBRELE PE UN PROSOP SI A VENIT UN CRETIN CARE MI-A EXPLICAT CA TREBUIE SA INCHIRIEZ UN CHEZLONGUE...??? MOTIVAND CA PLAJA ESTE PRIVATA. IMBECILUL NU STIA CA IN ROMANIA NU EXISTA PLAJE PRIVATE,CA ORICE AMARAT ARE DREPTUL SA STEA LA SOARE.TURISM DE CACAT PENTRU NOII BOGATASI MARLANI NASCUTI SI CRESCUTI IN CURTE CU PAMANT BATUT, LATRINA IN FUNDUL OGRADEI, CARE PANA IERI MANCAU, IN CEL MAI BUN CAZ, PAINE NEAGRA CU MARMELADA SI LE ROIAU MUSTELE IN JURUL GURII.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4649 secunde