Rezultatul controalelor ITM în silozurile de cereale: multe amenzi și deficiențe

191
Rezultatul controalelor ITM în silozurile de cereale: multe amenzi și deficiențe - silozuri-1478113336.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Constanța a desfășurat în ultimele luni o serie de controale în rândul angajaților care își desfășoară activitatea în silozurile de cereale și fabricile de nutrețuri combinate. Obiectivul acțiunii, au declarat reprezentanții ITM, a fost acela de creștere a gradului de conștientizare a patronilor și a angajaților în ceea ce privește necesitatea respectării cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă pentru îmbunătățirea securității și protecția sănătății lucrătorilor care pot fi expuși unui potețial risc datorat atmosferelor explozive.


În plus, s-a avut în vedere stabilirea măsurilor care se impun, ca urmare a nerespectării de către angajatori și lucrători, a prevederilor actelor normative în domeniul securității și sănătății în muncă, în scopul prevenirii producerii evenimentelor în timpul muncii. Aceste controale au fost efectuate din cauza riscurilor mari la care sunt expuse persoanele care activează în acest domeniu. "Atât autoaprinderile, cât și incendiile care pot fi generate în silozurile de cereale și fabricile de nutrețuri combinate sunt pericole majore și acestea sunt în anumite condiții subestimate", a precizat inspectorul șef al ITM, Eugen Bola.

Totodată, inspectorii au verificat un număr de 22 angajatori, cu un număr total de 1.026 salariați. Cu această ocazie, au fost depistate 53 de neconformități pentru care s-au dispus măsuri cu termen de remediere, iar sancțiunile contravenționale aplicate au fost de 12.000 lei. În urma verificărilor întreprinse s-au constatat următoarele nereguli: neactualizarea documentelor privind protecția împotriva exploziilor, neclasificarea pe zone a locurilor unde pot apărea atmosfere explozive, precum și neefectuarea unor instruiri suficiente și adecvate în domeniul SSM.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1826 secunde