Revoluția debranșărilor de la RADET. "Sunt apartamente cu două camere care plătesc căldura 900 de lei pe lună!"

8651
14
Revoluția debranșărilor de la RADET.

Articole de la același autor

Constănțenii se pregătesc  de un nou val de debranșări. Mulți deja și-au pregătit actele și așteaptă ca RADET să demareze perioada de primire a cererilor. Oamenii renunță la sistemul centralizat de încălzire și se racordează la rețeaua de gaze, pe motiv că vor plăti mai puțin încălzirea la iarnă și că vor avea apă caldă când vor, fără să lase robinetul să curgă 15 minute până vine fierbinte. 


Toate aceste debranșări creează dezechilibre în sistem și cei încă racordați ajung să plătească sume uriașe, lucru care îi determină ulterior și pe ei să renunțe la RADET. 


"Avem din ce în ce mai multe reclamații. Din cauza debranșărilor, s-a ajuns la situații paradoxale. Sunt blocuri în care ponderea apartamentelor debranșate depășește pe cea a celor care sunt încă legate la RADET. Pe cei debranșați nu îi mai interesează încălzirea spațiilor comune, dar ei nu stau direct pe solul înghețat, ci într-un mediu prietenos, în care au unii pereți de la apartament încălziți de la vecini. În plus, există și prevederi legale care îi obligă la plata încălzirii pentru spațiile comune. S-a ajuns astfel la sume aberante. Nu este posibil ca proprietarul unui apartament de două camere să plătească 700, 800, 900 de lei pe lună la căldură. Păi, ar fi trebuit să ia foc în casă de atâta căldură", a declarat vicepreședin-tele Uniunii Asociației de Proprietari Constanța, Vasile Hârsescu, ieri, în cadrul Conferinței Județene. 


Distribuția pe orizontală,  o soluție de luat în calcul 


Acesta spune că prevederile legale actuale impun un calcul procentual al spațiilor comune, pentru care sunt obligați să plătească și cei debranșați. Cu toate acestea, administratorii se plâng că proprietarii refuză să achite cota comună. 


"Nu știu cât va dura această revoluție a debranșărilor, dar nu este deloc bună, nici pentru aspectul orașului, nici pentru RADET, pentru că lor le cresc costurile și, automat, cresc și pentru noi", a mai spus vicepreședintele UAP Constanța. 


Acesta consideră că una dintre soluțiile cele mai bune este distribuția pe orizontală a energiei termice, care ar rezolva atât problema facturilor la căldură, cât și cea a apei calde. 


"Am făcut proiecte pentru distribuția pe orizontală, cu contorizare la ușă. Fiecare abonat consumă cât are nevoie, fără să depindă de vecini. În plus, are posibilitatea să-și facă un contract individual. Astfel, vor fi dezafectate coloanele verticale din apartamente, care sunt și inestetice și toți consumatorii vor avea independență totală", a precizat, recent, Liviu Popa. 


Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
ady
7 aprilie 2017
Aceleași minciuni în cuget liber

Nu il mai sustineti pe acest liviu popa. Si el s-a debramsat.

Debransat
7 aprilie 2017
Incalzirea necentrala

Nu cred ca abonatul cu 2 camere plateste la RADET 700-900 lei/luna. Pai dragilor , sunteti favorizati , dupa criterii discriminatorii , aveti pretul subventionat cu 40 % !!!! P.S. Omule ! Cine plateste modificarea instalatiei de distributie a RADET pe orizontala : de executat coloane pe casa scarii si racorduri in apartamente , totul aparent ! Mai vorbiti de estetica ?

mihai
7 aprilie 2017
minciuni

nenea asta de la Uniune abereaza, n-a platit nimeni 900 de lei la 2 cam. tot la 2 cam, in lunile dec si ian, am platit 190 respectiv 220lei la RADET.

celsius
7 aprilie 2017
incalzirea

Ce nu pricepe nea castana ala este faptul ca si cei cu gaze incalzesc apartamentele vecinilor, nu numai invers. peretii se incalzesc pe ambele laturi. in plus, gratie ajutoarelor sociale care caracterizeaza rromania, in blocurile cu gaze, multi din cei care au ramas bransati beneficiaza de facturi de tot rasul, asa ca li se rupe. altii uita sa plateasca cu lunile, fiindca procedura recuperarii datoriilor este foarte greoaie spre imposibila. ei vor ramane clientii RADET cat timp vor curge pomenile. eu unul nu imi permit sa sponsorizez radetul si vecinii. cat consum, atat platesc.

celsius 2
7 aprilie 2017
proeictele lui nea popa

banuiesc ca a si implementat aceste proiecte in blocurile noi care se construiesc. acolo se poate face totul de la zero. sau si aia fug de radet? nea liviule, lasa. ramai tu cu asistatii si pomenile de la primarie.

zoro
7 aprilie 2017
iar si iar si iar

Cei debransati beneficiaza de pereti incalziti de cei inca racordati...Pai bai retarzilor, cei debransati o fac ca sa stea in frig ? Din contra, au mai multa caldura, dau la randul lor mai multa caldura partilor comune si MAI DEVREME CHIAR, ca la centrala pe gaz dau drumul la caldura mai devreme decat o face sistemul centralizat. Pe mine cine ma despagubeste ?? Stau cu centrala de anibde zile si e PERFECT ! totul e la jumatate cu costurile si in parametrii mei, nu ai d-lui Popa. Hai sictir, din nou.

Dash
7 aprilie 2017
Borfașul șpăgar L. Popa

Dacă-l iei la scuturat pe borfașul ăsta Popa, are centrală pe gaz acasă. Ce nesimțit ! Toată rețeaua orașului a RADET-ului e la pământ. Sunt pierderi uriașe. Cârpesc zilnic țevile. A ajuns ca o Dacie 1300 cârpită, legată cu sârmă și plină de rugină. Doamnă Andreea, am centrală de 11 ani (locuința 85 mp) și în ianuarie/2017, lună cu viscol și ger năprasnic am plătit factura la gaz 284 lei pentru căldură/apă caldă/aragaz. Căldura în casă a fost de 23 gr.C ziua și 21 gr.C noaptea. În iernile trecute (5 luni de iarnă) am plătit factura la gaz în medie 175 lei pe lună. Și acum un amănunt, apa caldă ajunge de la centrală în baie în 15-20 secunde, iar de la centrală în bucătărie în 5 secunde. Pentru cei care își montează centrală de apartament dacă nu au locuința bine izolată termic plus termostat ambient la centrală, vor plăti cam mult factura la gaz. Am vecin în această situație care nu are locuința izolată termic și nici geamuri termopan și a plătit factura la gaz când a fost foarte frig afară chiar și 500 lei. Primăria decât să dea pomeni să subvenționeze gigacaloria, bonuri de alimente și asistați social, mai bine să-i ajute pe oameni (pensionari) să-și monteze centrale. Așa cum e programul rabla, prima casă, bani pentru mașini electrice, se poate găsi o soluție pentru ajutorul pensionarilor să-și monteze centrală. RADET-ul trebuie desființat, e o vacă de muls pentru unii ca acest Popa.

Constantean
7 aprilie 2017
Asa si?

Ce nu pricepi ca se vor debransa toti si radet da faliment?de ce nu lasati populatia sa puna gaze si sa plateasca cat consuma?ca sa puteti sustine pensionarii si tiganii din HC care primesc subventie..mai e putin si dati faliment..doar in Romania te obliga statul sa depinzi de el..daca eu nu am chef sa depind de voi,care- i baiul?ma incalzesc cu ce vreau eu, va dardaie curul ca nu mai primiti salariile alea babane?

fani
7 aprilie 2017
solutie reala..

Daca la RADET ar fi si specialisti ,ar fi inceput de mult transformarea punctelor termice in mini centrale termice de cartier si cu investitii minime s-ar ajunge la un pret al gigacaloriei mai mic ca al celor cu centrala proprie !Faceti macar una sau doua astfel de centrale si urmariti efectele....

Popescu
7 aprilie 2017
Centrala de apartament

Orase din Transilvania au renuntat la incalzirea centralizata desi erau pe gaz si totul e in regula Orasul Sibiu de exemplu nu mai are nici o centrala de cartier si orasul s-a dezvoltat in continuare Nu mai mintiti oamenii In perioada cea mai friguroasa am platit intretinerea ( apa rece, platile aferente,curent lift , femeie de serviciu etc) 200 lei plus gazul 150 lei Avantaj eu! In blocul nostru ,la trei camere s-a platit suma de 800 lei Debransati-va ca nu aveti contract cu RADET!

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5177 secunde